Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Soep van radijs- en uienloof

Voor 4 personen: 2 sjalotten Loof van 1 bot radijsjes Loof van 1 bot witte uien 1 prei 4 grote aardappelen 1 eetlepel olijfolie 1 blokje kippenbouillon 2 eetlepels room zout peperPel en snipper de sjalotten. Spoel het loof van de radijzen en dat van ... bekijk recept »

Sinaasappel-radijs-salade met tequila-dressing

Voor 4 personen: 1 krop lollo rosso 4 sinaasappelen 3 eetlepels tequila 1 teentje knoflook 4 eetlepels sinaasappelsap mespunt suiker 3 eetlepels sinaasappellikeur 1 bosje radijzen 1 theelepel mosterd 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn ... bekijk recept »

Aardappelsalade met spinazie en radijs

4 nieuwe aardappelen170 g jonge spinazie1 bosje radijzen1 bosje bieslook1 el witte wijnazijn2 el olijfolie1 sjalotzoutpeper1. Kook de aardappelen in de schil in licht gezouten water. Laat afkoelen. 2. Maak de radijzen schoon. Snij ze in plakjes. Spoe... bekijk recept »

Carpaccio van rauwe zalm met venkel, radijs en avocado

400 g zalmfilet (supervers)1 avocado (rijp)50 ml olijfolie1 el mayonaisecitroensap1 citroenschil (geraspt, onbehandeld)125 ml zure room1 pot zalmeitjes0.25 venkelknollen4 radijzenplukje kervel (vers)peperzout1. Schil de avocado, verwijder de steen en... bekijk recept »

Rodekoolsalade met radijs en peterselie

300 g rodekool300 g witte kool4 lente-uien4 radijzen1 chilipeper1 handvol verse koriander1 handvol bladpeterselie2 el citroensap2 el witte wijnazijn1 kl scherpe mosterd1 kl honing50 ml olijfoliepeperzout1. Schaaf de witte- en rodekool heel fijn (dat ... bekijk recept »

Spinaziesalade met zalm, radijs en peper

150 g gerookte zalm (in sneetjes)1 krop eikenbladsla (rode)100 g jonge spinazie50 g radijzen2 el druivenpitolie3 el citroensap1 kl groene peperkorrelsuit de molen peperzout1. Spoel de sla en de spinazie. Dep droog. Snij de sla in reepjes. Was de radi... bekijk recept »

Aardappelrösti met radijs en bieslook

1 kg vastkokende aardappelen1 ei2 el maïszetmeelolijfolie1 bosje radijzen1 bundel lente-uienuit de molen peperzoutnootmuskaat1. Schil de aardappelen. Rasp ze grof. Druk er het vocht uit, door een zeef of een keukenhanddoek. Klop het ei los met het ma... bekijk recept »

Rucolapesto met radijs en tomaat

125 gram geraspte radijs2 teentjes fijngehakte knoflook,100 gram geraspte oude kaas100 gram grof gepureerde gedroogde tomaten op olie75 milliliter olijfolie1. Meng 125 gram geraspte radijs of rettich met 1/2 zak fijngehakte rucola, 2 teentjes fijngeh... bekijk recept »

Makreelsalade met appel en radijs

1 bosje radijs3 sinaasappels, schoongeboend3 eetlepels gehakte lente-/bosui of bieslookmespuntje cayennepeper125 milliliter halfvolle yoghurt1 eetlepel honing2 appels, geschild, in blokjes2 stengels bleekselderij, in stukjes150 gram gemengde blad... bekijk recept »

Pasta met zeevruchten en radijs

1 bosje radijs300 gram fusilli (of andere korte pasta)50 gram boter of 3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd400 gram zeevruchtencocktail, ontdooid200 milliliter (demi) crème fraîche of kookroom1. Was de radijsjes met blad. Snijd het groe... bekijk recept »

Pagina 20 van 47