Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Salade

1 kleine krop ijsberg sla,1 bosje radijs1 uitje,1tl azijn,1tl suiker,1 dl magere yoghurt,1/2 tl milde kerriepoeder,zout,peper,3 el olie Snijd de ijsbergsla in smalle repen en de radijs in dunne plakjes.Pel en snipper het uitje.Meng de azijn met de su... bekijk recept »

Radijssoep

3 a 4 bosjes radijs 1 flinke sjalot 0.5 liter kippenbouillon klont boter 1 dl room Fruit de fijngehakte sjalot, de plakjes radijs gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten op een laag vuur trekken. De soep pureren, zeven... bekijk recept »

Makreeltoastjes

4 kleine ontgrate makrelen 4 el slagroom 2 el olijfolie (extra virgin) citroensap zout en peper toostjes boter radijs of peterselie Hulpmiddelen Blender Hulpmiddelen - Blender Bereidingswijze Maak van de makreeltjes puree met de blendervoeg toe de s... bekijk recept »

Frisse salade

1 kropsla 1 tomaat 1 radijs 1 komkommer 1 eetlepel(s) vinaigrettesaus Leg plakjes tomaat, radijs en komkommer op 2 slablaadjes en giet er de vinaigrettesaus over.Tip: Ipv radijs kunt u ook rettich nemen. Dat is wel wat sterker van smaak.Recipe by Die... bekijk recept »

Frisse salade

1 kropsla 1 tomaat 1 radijs 1 komkommer 1 eetlepel(s) vinaigrettesaus Leg plakjes tomaat, radijs en komkommer op 2 slablaadjes en giet er de vinaigrettesaus over.Tip: Ipv radijs kunt u ook rettich nemen. Dat is wel wat sterker van smaak.Recipe by Die... bekijk recept »

Hot salad

4 eetlepels rozijnen 1 knolvenkel 1 bos radijs 2 eetlepels (olijf)olie 3 eetlepels azijn peper, zout mespunt suikerWas de rozijnen en laat ze in warm water wellen. Verwijder de lelijke bladeren van de venkel, snijd de onderste schijf eraf en de steel... bekijk recept »

Gegrilde Tarbot Culinair

500 gr tarbotfilet -100 gr boter -0.2 ltr olijfolie -0.4 ltr gevogeltefond -2 bosjes radijzen -1 bosje basilicumversefijngehakte -zalmkaviaar -2 zakjes tijm -zout -peper Voorbereiding De tarbotfilet ongeveer 20 minuten in de olijfolietijmpeper en zou... bekijk recept »

Slaatje Op Een Stokje

Blokjes van soepvlees of knakworst en salami,radijs,mandarijn,blaadjes sla,halve abrikozen uit blik,boursinkaas. Voor het sausje:slasaus,koffieroom,knoflook,pterseliekervel,bieslook,een beetje suiker,gemberpoeder of sap uit een potje gember. Hoeveelh... bekijk recept »

Rillettes van makreel

1 bosje radijs200 g zure room of crème fraîche (Melkan)zout en versgemalen peper1 gerookte makreel, schoongemaakt, in stukjes1 sjalotje, gesnipperd1 citroensprieten bieslook4 glazen1. Hak de helft van de radijsjes. Roer ze door de zure r... bekijk recept »

Venkel-radijssalade

4 halve walnoten klein verkruimels 1 venkel 1 bos radijs in plakjes 1 tl mosterd 1 el olie 1 el citroensap1. Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.2. Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.3. Was ... bekijk recept »

Pagina 22 van 47