Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Ei met halvanaise

1 snee bruin brood 1 eetlepel(s) halvanaise 1 hardgekookt ei 1 eetlepel(s) bieslook 1 bosje radijs 1 zout 1 peper Besmeer het brood met de mayonaise. pel het ei en snijd het in plakjes. Leg het op de halvanaise en strooi de gehakte bieslook erover. W... bekijk recept »

Stokbrood met kip en koriander

4 witte afbakbare pistoletjes 1 bosje radijsjes 2 bosuitjes 100 gm gezouten cashewnoten 1 zakje verse koriander 200 gm kipfilet (vleeswaar) oven op 180 gr voorverwarmen en broodjes in ca 8 minuten afbakken. radijs schoonmaken en in plakjes snijden en... bekijk recept »

Pikante kruidenkwark

150 gm magere kwark 1 olie 1 halfvolle melk 1 peterselie, dille, bieslook, kumme; l 1 zout en peper 1 uipoeder, knoflookpoeder 1 snee roggebrood 1 bosje radijs Roer 1 theel olie, 2 eetl melk, wat gehakte peterselie, dille, bieslook, kummel, wat zout,... bekijk recept »

Ei met halvanaise

1 snee bruin brood 1 eetlepel(s) halvanaise 1 hardgekookt ei 1 eetlepel(s) bieslook 1 bosje radijs 1 zout 1 peper Besmeer het brood met de mayonaise. pel het ei en snijd het in plakjes. Leg het op de halvanaise en strooi de gehakte bieslook erover. W... bekijk recept »

Kruidenkwark - Koolhydraat maaltijd fase 1

6 eetlepels magere kwark 1/2 gesnipperde ui 1 gesnipperde radijs kervel, bieslook, basilicum zwarte peper Laat de kwark een tijdje uitlekken zodat het minder vochtig is Voeg de ui, radijs, de kruiden en peper naar smaak toe Heerlijk op geroosterd vo... bekijk recept »

Drie moderne tapas

Rolletje gemarineerde zalm met pesto: 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla) 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel) 100 g groene pesto zwarte peper Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel: 150 g gebraden rosbief, in plakje... bekijk recept »

Sprotjes met frisse salade

1 bleekselderij ( alleen het gele hart van de stronk ) 1 bosje radijs 1 appel 1/2 citroen 2-3 eetlepels mayonaise 1 bosje sprotjes ( of 150 gram sprotfilet ) 1/2 bakje tuinkers , losgeknipt1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de ... bekijk recept »

Kaasomelet Met Rauwkost Garnituur

4 eieren, 200 gram bieslookkaas, vers geraspt, klontje boter, peper en zout, 1 grote tomaat, 2 eetlepels uitgelekte magere kwark, verse bieslook, ? komkommer, ? paprika, ? bosje radijsRoer er de geraspte kaas door en giet het mengsel in een ruime koe... bekijk recept »

Krabsalade.

1 pakje crabfantasy a 200 gr4 eieren250 gr radijsjes4 takjes peterselie1/8 l slagroom8 el mayonaise1 tl dragonpeperzout1 el citroensap. Voorbereiding Crabfantasy ontdooienEieren in ca 10 min hard koken. Onder koud stromend water afspoelenpellen en in... bekijk recept »

Kaasomelet Met Rauwkost Garnituur

4 eieren 200 gr (bieslook)kaasvers geraspt klontje boter peper zout 1 grote tomaat 2 eetl uitgelekte magere kwark (eind fase 1 en in fase 2 kunt u ook Huttenkase gebruiken) verse bieslook 1/4 komkommer 1/2 paprika 1/2 bosje radijs Breek de eieren in ... bekijk recept »

Pagina 24 van 47