Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Kruidensalade met radijs, beenham en oude kaas

1 kropsla, bladeren losgehaald1 bosje (platte) peterselie1 bosje dille of kervel1 bosje bieslook1 bosje radijsjes200 gram (been)ham, in dunne reepjes50 gram oude kaas, in flinters20 gram zonnebloempitten, licht geroosterdVoor de dressing:1 eetlepel w... bekijk recept »

Champignons met blauwe kaas en radijs

100 gram (kastanje)champignons, schoongeveegd3 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap50 gram mascarpone50 gram roquefort, verkruimeld4 radijsjes, in partjes1. Verwijder de steeltjes van de champignons. Klop een dressing van de olie, citroensap, zo... bekijk recept »

Gestapeld taartje van gerookte makreel, komkommer en radijs

1/2 komkommer, gewassen6-8 radijsjes1 eetl. dragonazijn of wittewijnazijn2 eetl. olijfolie2 eetl. gesnipperde bieslookzoutversgemalen peper1 gerookte makreelfilet (Vismarine)2 sneetjes geroosterd brood2 takjes dille1. Schaaf of snijd de komkommer... bekijk recept »

Kruidensalade met haring en radijs

5 eetl. olijfolie2 eetl. witte wijnazijn of citroensapversgemalen (zwarte) peper4 zoute haringen, schoongemaakt1 bosje radijs75 g gemengde bladsla2 lente-/bosuitjes, in ringetjes1/2 bosje peterselie16 blaadjes basilicum1. Klop de olijfolie, a... bekijk recept »

Pasta met tonijn en geroosterde radijs

2 bosjes radijs2 eetl. olijfolie(zee)zoutversgemalen peper300 g schelpjespasta2 eetl. gehakte verse munt2 blikjes tonijn op olieblaadjes munt voor garnering1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de radijs. Verwijder de wortel en de blaadjes. Kruis... bekijk recept »

Toast met radijs en kappertjes.

6 sneetjes casinobrood 100 g verse roomkaas 4 sprietjes bieslook 4 radijsjes 2 eetlepels kappertjes dilletakjes of peterselie 1. Steek met een vormpje broodrondjes uit de2. boterhammen.Doe de verse roomkaas in een 3. schaal en roer het fijngesnede... bekijk recept »

Boterham met radijs en kwark

20 g Becel Gold 1 koffielepel mierikswortel 2 sneetjes meergranenbrood 15 radijzen 4 soeplepels bieslook en een paar takjes voor de afwerking 250 g light kwark versgemalen peper versgemalen zout 2 bladeren Romeinse sla 1. Meng de Becel Gold met d... bekijk recept »

Tartaar van zeebaars, pompernikkel

400 g zeebaars 1 zwarte radijs of rammenas 2 sneetjes pompernikkel 2 el fijngesneden platte peterselie 1 lange sjalot fijngesnipperd 1,5 dl balsamicoazijn 1 el vloeibare honing 10 cl light room 1 el xeresazijn sap van 1/2 citroen 3 el extra vierge o... bekijk recept »

Cocotte met spinazie, radijs en forel

2 el Solo Vloeibaar 1 handvol jonge spinazie 1 teentje knoflook versgemalen peper zeezout geraspte nootmuskaat 2 el geraspte Parmezaanse kaas 1 handvol radijsjes 4 eieren 1 plakje gerookte forel 4 el gehakte bieslook Extra: 4 ramekins of oven... bekijk recept »

Vitamine-lunch

2 sneetjes volkorenbrood, beetje halvarine 2 blaadjes sla, 2 radijsjesin plakjes, 1 augurk in plakjes, zout en peper, 4 plakjes rosbief of fricandeau. Bereidingswijze Besmeer het brood met de halvarine. Beleg een sneetje met de helft van de slaradijs... bekijk recept »

Pagina 21 van 47