Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

CLUB-SANDWICH

2 sneetjes casinobrood - 1 groot blad slagewassen en uitgelekt - 1 plak leverpastei - 1 sneetje volkorenbrood - 1 e slasaus - 1 plak gekookte ham - 1 plak belegen kaas - gewassen radijs 1. Rooster casino brood goudgeel. 2. Beleg één sne... bekijk recept »

Italiaanse Vleeswaren Met Salade

300 gr Italiaanse vleeswaren: ParmahamCopa di ParmaSalami De salade 100 gr veldsla 4 blanke champignons in heel dunne plakjes gesneden 8 radijsjesin reepjes gesneden 1/4 komkommerin reepjes gesneden 1 lente-uiin ringetjes gesneden 1 tomaatontveld en ... bekijk recept »

Kleurige Gemengde Slade

2 bosjes Radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabibosje bieslookbosje dilletuinkers3el. zure room1el azijn1el mosterdzoutpeperen verschillende soorten sla Kruiden en groenten in een grote schaal goed mengen. Voor de dressing ... bekijk recept »

Broccoli-notenmix

500 gr broccoli olijfolie 1 bosje radijs (1 - 2 teentjes knoflook) (10 - 15 olijven zonder pit in vieren gesneden) 50 - 75 gr ongebrande gemengde noten 2 - 3 eetl sesam- of walnotenolie 1 eetl ume-su Haal de roosjes van de broccolistengel en verdeel ... bekijk recept »

Thaise Salade

Kipfile 2 handen vol tauge lenteui sla (ijsberg ofzomoet een beetje een bite hebben!) komkommer radijs ketjap manis van de toko (als je dat niet hebt moet je het niet maken!) vissauscitroengebakken uitjes, peper en zout Snij de ingredienten -BEHALVE ... bekijk recept »

WK 1974 Salade

100 gram raapstelen 2 hardgekookte eieren 1 teentje knoflook 1 rode ui in ringen gesneden 6 eetlepels olijfolie 1 blikje ansjovisfilets 2 eetlepels balsamcio-azijn 4 tomaten 1 theelepel (franse) mosterd 10 zwarte olijven 5 radijsjes in plakjes zout e... bekijk recept »

Boerenkaasfondue

150 gr. boerenkaas( Neem voor de boerenkaas bij voorkeur jong belegen boerenkaas met mosterdzaad of kruiden). 150 gr. kaasGoudseboerenbelegen48+ 1 preidunne 1 teentje knoflook 15 gr. boter 1.5 dl. melk 2 el. maizena 1 tl. mosterd 1 tl. karwijzaad 12... bekijk recept »

Groentecracker Met LU Cracottes Nat

Recept voor 4 crackers Calorieen p.st.: 206 kJ/ 50 kcal 5,3 g koolhydraten1,2 g eiwitten2,2 g vetten Ingredienten: 4 radijsjes 2 kleine tomaten ? gele paprika 4 LU Cracottes Naturel halvarine blaadjes gemengde sla 8 plakjes komkommer Snijd 4 radijs... bekijk recept »

Joodse Salade

1 kropsla2 tomaten100 gr. champignons1 bosje radijs1 rode ui1 blik kekererwten (440gr.)50 gr. croutons. Voor de saus: 2 lente-uitjes1 teentje knoflook4 eetl. groentebouillon1 theel. mosterd2 eetl. rode wijnazijn2 eetl. olijfoliesap van een ? citroen.... bekijk recept »

Rettich Carpaccio

1 rettich 4 radijsjes 40 gr pecorino romano (Italiaanse schapekaas) 3 eetlepels olijfolie peperzout 25 sprietjes bieslook 6 toefjes kruizemunt - Schil de rettich en schaaf hem in dunne plakjes. - Was de radijsjes en snijd ze in zeer kleine blokjes. -... bekijk recept »

Pagina 35 van 47