Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Salade Irma

1 komkommer300 gram prinsessenbonen1 bloemkool2 kroppen sla1 bosje radijs1 glas dikke mayonaise10 gram gelatinekerveldragonpaar blaadjes Oost-Indische kerspeper en zout. De komkommer schillen, ontpitten en in dunne schijfjes snijden. Met zout bestroo... bekijk recept »

Zalm Met Rauwe Groenten, Parmezaanse Kaas En Basilicum

800 g zalmfilet 2 wortelen 1 venkelknol 1 zwarte radijs 1 raapje 2 takjes selder 1 bosje radijsjes 3 lente-uitjes 2 dl balsamicovinaigrette zout peper 150 g Parmezaanse kaas 3 bosjes peterselie 5 cl olijfolie (extra vierge De filet in vier even grote... bekijk recept »

Citrusvruchtensalade

2 grote sinaasappels2 grote grapefruits2 grote tangelo&prime s (kruising tussen mandarijn en grapefruit12 radijsjes in plakjes1 in dunne plakjes gesneden spaanse ui1 komkommer in plakjes1/2 kop korianderblaadjes. Dressing 1/2 kop olijfolie2 el rijsta... bekijk recept »

Frans Brood Met Tomaat En Kaas

100 gram snijbonen 2 tomaten 1/2 bosje radijs 300 gram milner 30+ kaas 1 stokbrood 1 blaadje basilicum peper en zout Was de boontjes en kook ze beetgaar in water met een beetje zout. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Pel de tomaten, ontpit... bekijk recept »

Gevulde Eieren

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslookzout en peper. MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden-... bekijk recept »

Italiaanse Bollen Met Varkensreepjes En Rode Pesto

versgemalen peper zout 1 tomaat in plakken kwart komkommer in plakken kwart krop ijsbergsla 2 lente-uitjes (fijngesneden) 25 gram boter 3 eetlepels olie 3 eetlepels rode pesto 4 Italiaanse bollen 4 radijsjes (in plakjes) 400 gram varkensvleesreepjes... bekijk recept »

Eiersalade

3 grote gepelde hardgekookte eieren2 zoetzure augurkjes2 a 3 zeer fijn gesnipperde zilveruitjes1 eetlepel klein geknipte peterselie100 gr. magere kwark1/2 a 1 theelepel mosterdwitte peper uit de molenzoutworcestersausplukjes peterselie Snijd de eiere... bekijk recept »

Gevulde Rosbief

8 plakken rosbief (iets dikker gesneden) - peper en zout Vulling - 2 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels cottage cheese (Huttenkase) - 1 lente ui in ringetjes - 2 eelepels dille (fijngehakt) - halve krop ijsbergsla heel fijn gesneden. - 4 radijsjes in ... bekijk recept »

Avocado Met Kreeft

3 avocados sap van 1/2 citroen kreeft uit blik 2 el mayonaise klein bekertje slagroom cayenne peper zout peper slatomatenen komkommer om te garneren Snijd de avocados middendoor, verwijder de pitten, schep ze uit en snijd het vruchtvlees in klein... bekijk recept »

Salade Van Gerookte Zalm Met Komkommer

1? komkommer 30 gram radijs 175 gram gerookte zalm sap van ? citroen 2 eetlepels mayonaise zout en vers gemalen zwarte peper 2 eetlepels licht opgeslagen slagroom 2 eetlepels &primezalmkaviaar&prime 4 takjes dille. Kerf de schil van de hele komkommer... bekijk recept »

Pagina 37 van 47