Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Dillesaus

1/2 doosje magere kwark (125gr) 2 eetlepel(s) zure room 1 eierdooier 1 peper 1 zout 1 teen knoflook 1 1/2 eetlepel(s) dille Klop in een kommetje de kwark romig met de zure room, de eierdooier en een beetje peper en zout. Pel het teentje knoflook, kni... bekijk recept »

Fijne kaassalade

100 gm boursin of andere zachtekaas 1 tomaat 1 plak edammer kaas (20 gr) 1 eetlepel(s) uiringen 40 gm emmentaler 5 radijsjes 1/2 theelepel(s) kummel 1/2 theelepel(s) azijn 1/2 theelepel(s) olie 1 knäckebröd Roer de in stukjes gesneden tomaat door de ... bekijk recept »

Krabsalade

200 gm krabfantasie, in kleine stukjes 'p; lukken' 2 theelepel(s) gedroogde dille 4 eetlepel(s) mayonaise (evt. zelf gemaakt) 10 radijsjes, in plakjes en dan in re; epjes 2 grote tomaten 2 hardgekookte eieren, in blokjes 1 gemengde sla 1 zout 1 peper... bekijk recept »

Krabsalade

200 gm krabfantasie, in kleine stukjes 'p; lukken' 2 theelepel(s) gedroogde dille 4 eetlepel(s) mayonaise (evt. zelf gemaakt) 10 radijsjes, in plakjes en dan in re; epjes 2 grote tomaten, in kwarten, ontzaad; en in reepjes 2 hardgekookte eieren, in b... bekijk recept »

Lauwwarme aspergesalade met zalmdressing

150 g gerookte zalm, in kleine blokjes 1 sjalotje, fijngesneden 1/2 dl witte wijnazijn 1 el mosterd 1 1/2 dl olijfolie zout peper 12 asperges, geschild, in schuine stuk; jes van 2 cm 4 lente-uitjes, in schuine stukjes va; n 2 cm groene blaadjes va... bekijk recept »

Meloentaartjes met paling in kruidige yoghurtsaus

1 rijpe middelgrote meloen (Cavaillon of Galia) 1 tomaat 12 radijsjes 100 g gerookte palingfilet 1,5 dl Bulgaarse yoghurt 1 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, dragon, kervel) 16 mini-taartjes van boter Tabasco Peper Zout Halveer d... bekijk recept »

Gevulde rosbiefrolletjes uit argentinie

1 kop geschilde, gekookte en gehakte zucchini 1 ontpitte en in stukjes gesneden avocado 1 eetlepel gesnipperde ui 1/2 theelepel chilipoeder 2 eetlepels olie 2 eetlepels azijn 1/4 theelepel zout 16 plakken rosbief Slabladen 3 hardgekookte eieren 8 rad... bekijk recept »

Wortel-radijzensoep met kokosroom

1 bosje radijzen2 uien, grof gehakt arachideolie2 cm verse gember, geraspt1 El kerriepoeder600 g wortelen, in grove stukken1 l groentebouillon volle melk (facultatief)4 El kokosroom1 handvol groentekiemen zout, peper1. Maak de radijzen schoon. Snij t... bekijk recept »

Tataki van rund, salade van vergeten groenten

800 g rosbief olijfolie2 El vijfkruidenpoeder ½ zwarte radijs, in reepjes1 paarse wortel en 1 gele wortel, in reepjes ¼ knolselderij, in reepjes teriyakisaus geroosterde sesamzaadjes koriander munt zout, peper Voor de marinade: 2 El mirin2 El rijstaz... bekijk recept »

Lenteburger

1 kleine bussel radijzen3 eieren, hardgekookt250 ml zure room2 El fijngesnipperde bieslook voor de afwerking4 hamburgers (varkens- en kalfsvlees)4 ronde broodjes1 bakje tuinkers4 sneetjes goudakaas1. Snij de radijzen in schijfjes. Pel en plet de eie... bekijk recept »

Pagina 39 van 47