Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Watermeloensalade met geitenkaas en kipreepjes

0.5 watermeloen 1 doosje scheuten (luzerne, radijs...) 200 g kipfilet 1 el Solo Vloeibaar 100 g gemengde noten (pistache, walnoten, amandelen, …) 1 el verse muntblaadjes 1 rolletje zachte verse geitenkaas versgemalen peper zeezout1. Snijd de ge... bekijk recept »

Oosterse radijsjes- salade

1 bosje radijsjes, schoongemaakt 2 eetlepels rijstazijn 1 eetlepel ( kikkoman) sojasaus 1-2 eetlepels suiker 1 eetlepel sesamolie1. Plet de radijsjes met de vlakke kant van een breed mes en trek ze uiteen in niet al te kleine stukken. Maak een dress... bekijk recept »

Tex-Mexsalade

0.5 krop ijsbergsla 425 g chilibonen (blik) 300 g maïskorrels (blik) 3 lente-uitjes 125 g kerstomaatjes 7 radijsjes 1 bol mozzarella (light) 4 el olijfolie 1 el citroensap 1 mespunt cajunkruiden1. Was en droog de slablaadjes en snijd ze in r... bekijk recept »

Saltimbocca

8 heel dunne kalfslapjes 8 plakjes rauwe ham 8 blaadjes salie vloeibare solo peper&zout 8 satéstokjes1. Leg de satéstokjes 10 minuten in koud water.2. Sla de kalfslapjes plat indien te dik, bestrijk de bovenkant met vloeibare solo en kruid met peper... bekijk recept »

Lamsmedaillons met ganzenlever

800 gram lamsmedaillons 100 gram aalbes 25 cl risotto-rijst 25 cl groentenbouillon 30 gram boter 300 gram gemengde groentenscheuten (radijs, luzerne, prei) zout peper 1. Laat de bouillon en de rode wijn tot de helft inkoken.2. Bak de lamsmedaillon... bekijk recept »

groentesoep op mijn manier

2 liter water 1/4 een knokselder 4 een wortelen 1000 gram pompoen 5 een uien 500 gram tomaat 100 gram groene blaadjes radijs 10 gram zout 10 gram peper 150 gram kip hals vleugel bout enz..... 200 gram paprika roodgeelgroen stukjes 2 een laurierblad t... bekijk recept »

Spinaziesalade met zachtgekookt ei en mosterddressing

4 eieren1 theelepel scherpe mosterd1 eetlepel rodewijnazijn3 eetlepel milde olijfolie20 gram amandelschaafsel1 bosje radijsjes gewassen150 gram spinazie panklaar1. Breng de eieren in koud water snel aan de kook en kook ze 3,5 minuut. Spoel de eieren ... bekijk recept »

Radijssalade met rosbief

1 bosje radijs, met loof2 theelepel wittewijnazijn1 theelepel mosterd2 eetlepel olijfolie1 bosje bieslook, zeer fijngesneden10 gram rucola of waterkers150 gram dungesneden rosbief (vleeswaren)1. Leg de radijsjes een half uur in ijskoud water. Snijd h... bekijk recept »

Veggie spiesen met kruidensalsa

1 aubergine2 rode uien1 bosje radijs1 venkelknol1 courgette1 groene paprika3 eetlepels olievoor de kruidensalsa1 bosje munt, zeer fijngehakt1 bosje peterselie, zeer fijngehakt1 eetlepel kappertjes2 lente-bosuitjes, in dunne ringetjes1 teentje knofloo... bekijk recept »

Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

1 knolselderij, geschild, in smalle reepjes1 citroen, gehalveerd1 bosje radijs200 milliliter mayonaise50 milliliter kookroom of melk1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)1 eetlepel gehakte dille of dragon1 eetlepel gehakte (platte) peterselie1 kro... bekijk recept »

Pagina 40 van 47