Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Voorjaarssalade

1 krop ijsbergsla4 stengels bleekselderij2 tomaten1 bosje radijs in plakjes2 zoetzure appels3 augurken1 ui fijngesnipperd100 gram gerookte kip100 gram achterham mager50 gram 30+ kaas3 eetlepels yofresh Schil de appel en snijd deze in stukjes. Snij oo... bekijk recept »

Salade Van Gerookte Paling Met Citroendressing

150 g gerookte palingfilet 1 bosje radijsjes 1 zakje (200 g) gemengde salade 2 eetlepels citroensap 1 theelepel suiker 2 eetlepels slaolie 4 eetlepels magere yoghurt 1/2 theelepel kerriepoeder zout en peper 2 eetlepels grofgehakte peterselie... bekijk recept »

Broodje met geitekaassalade

1/2 ui 1/2 el margarine 1/6 komkommer 2 radijsjes 2 slabladeren 100 g geitenkaas (feta) 2 el mayonaise 1 tl ketjap manis 2 bruine bolletjes 1 takje peterselie Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes fruiten. In ... bekijk recept »

Ciabatta met fricandeau en ricotta

2 radijsjes 1 bosuitje 40 gm ricotta 1 (versgemalen) peper 1 zout 1 mini ciabatta 2 plakjes varkensfricandeau Bereidingswijze: Was en snipper de radijsjes. Maak het bosuitje schoon en snij in ringetjes. Vermeng de ricotta met de radijs en ui. Breng o... bekijk recept »

Krabsalade

200 gm krabfantasie, in kleine stukjes 'p; lukken' 2 theelepel(s) gedroogde dille 4 eetlepel(s) mayonaise (evt. zelf gemaakt) 10 radijsjes, in plakjes en dan in re; epjes 2 grote tomaten, in kwarten, ontzaad; en in reepjes 2 hardgekookte eieren, in b... bekijk recept »

Piramidebroodje met haring

haringen gemberpoeder sojasaus komkommer broodjes zuivelspread veldsla tuinkers Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar. Schep de haring erdoor en laat dit even staan. Snijd... bekijk recept »

Lauwwarme aspergesalade met zalmdressing

150 g gerookte zalm, in kleine blokjes 1 sjalotje, fijngesneden 1/2 dl witte wijnazijn 1 el mosterd 1 1/2 dl olijfolie zout peper 12 asperges, geschild, in schuine stuk; jes van 2 cm 4 lente-uitjes, in schuine stukjes va; n 2 cm groene blaadjes va... bekijk recept »

Fijne kaassalade

100 gm boursin of andere zachtekaas 1 tomaat 1 plak edammer kaas (20 gr) 1 eetlepel(s) uiringen 40 gm emmentaler 5 radijsjes 1/2 theelepel(s) kummel 1/2 theelepel(s) azijn 1/2 theelepel(s) olie 1 knäckebröd Roer de in stukjes gesneden tomaat door de ... bekijk recept »

Dillesaus

1/2 doosje magere kwark (125gr) 2 eetlepel(s) zure room 1 eierdooier 1 peper 1 zout 1 teen knoflook 1 1/2 eetlepel(s) dille Klop in een kommetje de kwark romig met de zure room, de eierdooier en een beetje peper en zout. Pel het teentje knoflook, kni... bekijk recept »

Kaasfondue

1 kant en klare kaasfondue (b. v. zi; ngg) 1 teentje knoflook 1 stokbrood 1 lollo rosso en eikebladsla 1 walnoten ----SALADEDRESSING---- 2 eetlepel(s) gehakte verse koriander 25 ml citroensap 25 ml magere yoghurt 2 theelepel(s) suiker 2 eetlepel(s) ... bekijk recept »

Pagina 38 van 47