128 recepten met schorseneren
4 kalflapjes van 180GR 12 gekookte, dikke asperges 400 GR champagnes 250 CL room bloem witte wijn boter 250 Gr basmatirijst 1 gehakte ui gehakte platte peterselie1. de rijst koken met wat zout en afwerken met gestoofde ajuin. De kalflapjes in de blo... bekijk recept »
2 konijneruggenpeper, zoutboter2 eetlepels Dijonmosterd2 eetlepels gehakte peterselie2 eetlepels door een zeef gewreven broodkruim1 flesje bruin bier (Petrus, Rodenbach) van 25 cl2 1/2 dl rundsfond of 2 dl water + 2 theelepels vleesextract (type Oxo)... bekijk recept »
4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik]1 theelepel zout4 gekneusde peperkorrels60 g boter2 eetlepels bloem1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje)1 citroen Spoel de vis af onder... bekijk recept »
4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik] 1 theelepel zout 4 gekneusde peperkorrels 60 gram boter 2 eetlepels bloem 1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje) 1 citroen. S... bekijk recept »
4 bladerdeeg (koekjes)200 g aardappelen4 duiven (jong, wild, panklaar)0.5 citroen (sap)6 appels (cox)250 g wortel (en/of andere fijngesneden groenten als selder of ui)schorseneren (schoongeboend, gefrituurd en uitgelekt)1 ui (fijngehakt)50 g suikersn... bekijk recept »
400 g schorseneren400 g raapjes2 wortelen2 teentjes knoflook2 sjalotten1 el olie400 ml kippenbouillon1 el gehakt peterselie (vers)boterpeperzout4 eendenbouten (van ongeveer 350g)1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Pel de look en de sjalotten. Sc... bekijk recept »
1 Lamsbout van 2 kg. ontbeend en weer opgebonden. zout peper 5 teentjes knoflookin plakjes 12 toefjes rozemarijn 4 eetlepels olijfolie circa 1 kg. kleine sjalotjes of verse zilveruitjesgepeld 4 dl. kalfsfound (pot a 4 dl) of sterke vleesbouillon 50 g... bekijk recept »
12 tongscharfilets 1/2 ossenstaart 3 uur gegaard in bouillon 1 sjalot fijngesneden 2 schorseneren geschild in blokjes 8 cantharellen 20 garnalen boter olijfolie peper en zout KORSTJE 100 g Oud Brugge kaas 90 g panko (japans paneermeel) COULIS VAN TUI... bekijk recept »