128 recepten met schorseneren
2 el wittewijnazijn 1 kg schorseneren 1 kg pondje kriel (zak à 500 g) 4 eieren 13 g bieslook (bakje à 25 g) 125 g crème fraîche 1 teen knoflook 2 tl fijne mosterd 200 g gerookte achterham1. Doe de azijn in een ruime kom met ... bekijk recept »
500 g harde groenten naar keuze (bv. wortel, schorseneren, knolselder, rode biet, pastinaak, koolraap, aardpeer, zoete aardappel, raap etc.) frituurolie kruiden naar keuze (peper, zout, currypoeder, selderijzout, oregano, Provençaalse kruiden of papr... bekijk recept »
1 kg schorseneren 200 g Coburger rauwe ham in plakjes 200 g roomkaas met gember 2 el vloeibare margarine 1 pot pastasaus tradizionale (340 g) 2 el slagroom 1 tl suiker 2 el gehakte peterselieSpoel het zand van de schorseneren, schil ze met een dunsch... bekijk recept »
1 l melk 500 g schorseneren 300 g winterwortel 2 uien olijfolie 250 g rode linzen 4 rundersaucijsjes 300 ml runderbouillon 2 takjes salie Schenk de melk in een ovenschaal. Schil, eventueel met huishoudhandsc... bekijk recept »
6 aardperen 500 g boter 1 blokje boter (voor de aardpeerzalf) 1 citroen 0,5 dl cognac 50 g Comté kaas 60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling) 150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel) 250 ml gevog... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 4 eieren 1 citroen 1 kg schorseneren 1 el bloem 200 ml witte mijn 2 blaadjes laurier 100 g roomboter 0.5 bosje bladpeterselie 300 g gesneden beenham Aardappels en eierenBre... bekijk recept »
500 g schorseneren 2 el wittewijnazijn 5 el olijfolie 1 prei (in ringen) 2 kruimige aardappelen (geschild en in blokjes) 1½ liter groentebouillon (van tablet) 200 ml droge witte wijn 1 ciabatta (in sneetjes) 4... bekijk recept »
1 eetlepel basilicumolie 1 dl halfvolle melk 1 eetlepel light boter 2 eetlepels olijfolie peper en zout 24 scampi’s 4 schorseneren 1 tuiltje waterkers1. Maak de schorseneren schoon. 2. Kook de schorseneren in gezouten melk. Mix met de boter tot een g... bekijk recept »
2 sjalotten 3 el olijfolie 500 g grote witte champignons 75 ml droge vermout 75 ml krachtige gevogelte bouillon 1 vers laurierblaadje 8 takjes tijm 1 bosje peterselie ’s Middags voorbereiden:Champignon ‘duxell... bekijk recept »
3 x 200 g kabeljauwhaasjes (in 4 stukken) 100 g gekookte bieten (schaal 500 g) 1 sjalotje 3 eetlepels verse peterselie (plat) 80 ml olijfolie extra vierge 2 eetlepels balsamicoazijn1. Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de... bekijk recept »