128 recepten met schorseneren
6 plakjes Jambon d'Ardenne (ca. 100 g) 1 ui 2 2 eetlepels olijfolie 1 dl medium dry sherry 2 potjes schorseneren (a netto 530 g) 2 potten gevogeltefond (a 380 ml) 250 ml slagroom zout versgemalen peper nootmuskaat 2... bekijk recept »
500 g schorseneren ½ bos peen 2 el wittewijnazijn 2 el rode uien 1 el tijm (bakje) 2 el olijfolie 1 mespunt grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de schorseneren en peen met ... bekijk recept »
300 g schorseneren 12 sint-jakobsschelpen 1 dl melk 100 g zure room 1 eetlepel boter 1 handvol peterselie 1 koffielepel mosterd 1 dl olijfolie 1 eetlepel kappertjes een beetje Parmezaanse kaas peper zout1. Was en schil de schorseneren. Kook ze gaar i... bekijk recept »
4 varkensfiletlapjes 450 g aardappelkroketjes (diepvries) 680 g schorseneren (pot à 340 g) 125 g crème fraîche 30 g boter 15 g verse peterselie (bakje à 30 g)1. Zet de frituurpan aan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper ... bekijk recept »
600 g magere runderlappen 2 uien 2 teentjes knoflook 0.5 bos koriander 3 takjes tijm 2 rode pepers olijfolie 2 el bloem 200 ml rode wijn 200 ml koffie 2 paprika's Goulash Snijd het vlees in b... bekijk recept »
1 kg hertensukade 3 steranijs 4 jeneverbessen 3 blaadjes verse laurier 2 takjes rozemarijn 1 sinaasappel 500 ml rode wijn 50 ml rode wijnazijn 2 el boter 10 sjalotten 2 teentjes knoflook 750 ml wildfond 2 plakjes ontbijtkoek 4 grote kruimige aar... bekijk recept »
aardappelen bloemsuiker boter broodkruim gemalen belegen kaas 2 knoflookteentjes 1 koffielepel versgehakte tijm en rozemarijn 400 g paddenstoelen peper en zout 100 g spek 1 dl rode wijn 500 g seizoengroenten (wortelen, rapen, schorseneren, koolrabi, ... bekijk recept »
3 ajuinen, in partjes gesneden 1 blad peterselie voor de decoratie (facultatief) 1 blik (240 g netto) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt fleur de sel 200 g groene kool, grof gehakt 2 dl groentebouillon 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 p... bekijk recept »
30 g suiker 65 g zout 1 Franse scharrelkip 2 eieren 12 g gedroogde dragon 150 g boter 350 ml zonnebloemolie 30 g dragon (bakje, blaadjes grof gesneden) 100 ml rijstazijn (Saitaku) 50 ml volle yoghurt ½ tl zout 2 k... bekijk recept »
20 g italiaanse kruiden 1 teentje knoflook geperst 150 g gezouten boter op kamertemperatuur 2 schorseneren 1 pastinaak 1 winterpeen 1 koolraap 4 el olijfolieHaal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze zeer fijn. Roer ze met de knoflook in ee... bekijk recept »