1000 recepten met sjalot
1 flink bosje lente-uitjes 1 sjalot 250 gr kipfilet 1 1/2 eetlepel olie 1 eetlepel sojasaus 1/2 eetlepel gember of honing hot chilisaus naar smaak 2 eetlepels tomatenketchup Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel en snipper de sjal... bekijk recept »
100 gram dragon 35 gram basilicum 5 blaadjes laurier 1 sjalot 1/2 bol knoflook 1 1/2 liter witte azijn Bereidingswijze Was de dragon en de basilicum en snijd de blaadjes grof. Leg de gesneden kruiden in een schone fles en voeg de blaadjes laurier to... bekijk recept »
4? dl bouillon 1 middelgrote sjalot of uifijngesneden 1 eetlepel olijfolie 2 klontjes boter 1 eetlepel komijnzaad 1 volle theelepel korianderzaad 1 volle theelepel venkelzaad 1 klein gedroogd rood pepertje (pili pili) 1 theelepel zout 1 laurierblad ... bekijk recept »
1 voorgebakken stokbrood 1 kuipje Saint Moretroomkaas 1 sjalot 20 pitloze zwarte olijven 3 takjes peterselie Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Voorbereiding Sjalot pellen en fijnsnipperen. Olijven in kleine stukjes snijden e... bekijk recept »
250 gr grijze gepelde garnalen 1 mooie sjalot 2 soeplepels whisky 2 dl room 2 afgestreken koffielepels paprikapoeder 2 soeplepels gehakte peterselie toasten Fruit de gesnipperde sjalot in een pan met gesmolten boter. Van zodra de sjalot glazig w... bekijk recept »
250 gr. gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter of margarine 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje expresso 1-1,5 tl. bouillonpoeder peper 1 prei olie Paddestoelen en sjalot snijden. Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen t... bekijk recept »
1 sjalot,1rode paprika,1 eetl. boter,200gr. varkensvleesreepjes,1 z. seasoningmix,1 1/2dl witte droge wijn,1 bl. kidneybonen,4 wrap tortilla's. Snipper de sjalot fijn.Snijd de paprika in blokjes.Verhit de boter in een koekenpan.Roerbak de vleesreepje... bekijk recept »
24 oesters1 sjalotkaviaarchampagne-azijnbieslook Bereidingswijze Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sap en leg ze terug in de schelpen. Schik deze o... bekijk recept »
4 sneetjes brood 300 g brandneteltopjes 1 sjalot 1 ei 1 dl melk (halfvol) 200 g kaas (belegen) 2 cl olijfolie (extra vierge) Schenk de melk in een platte schaal. Klop het ei in de melk los en laat het brood in het mengsel weken (5 tot 10 minuten). S... bekijk recept »
1 el olijfolie 1 sjalotfijngesnipperd 1 zakje verse basilicum (15 g)in reepjes 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon 100 g sperziebonengehalveerd 2 stengels bleekselderijin boogjes 1 tl gedroogd bonenkruid 1/2 tl nootmuskaat 150 g Griek... bekijk recept »