Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Paddestoelensoep

Dit heeft u nodig: 1 sjalot 300 g paddestoelen (bijv. cantharellenoesterzwammen en kastanjechampignons) boter bloem 6 dl kippenbouillon (1 tablet) 1 dl slankroom 3 takjes peterselie Bereiding: Snipper de sjalot en hak de paddestoelen grof. Verhit 3... bekijk recept »

Kruidenboter

250 g hoeveboter1 teentje knoflook30 g kervel30 g peterselie30 g bieslook1 sjalot25 g groene olijvenpeper en zout Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Bereidingswijze Laat de boter op kamertemperatuur komen. Pel de sjalot en de knoflooksnipper ze grof. Doe ... bekijk recept »

Tartarensaus

1/4 liter mayonaise1 eetlepel mosterd1/2 eetlepel gehakte peterselie1/2 eetlepel gehakte kervel5 - 6 augurken1 sjalot1 theelepel kappertjes. Bereidingswijze Maak de mayonaise. Hak de tuinkruidensjalot en augurken fijn. Menf de mosterd en de fijngehak... bekijk recept »

Biefstuk Met Pistachenootjes

2 sjalot, 2 teentje knoflook, 200 g panklare krielaardappeltjes, zout,peper, 200 gr bloemkoolroosjes 1 el boter 160 gr biefstuk, 40 gr gepelde pistachenootjes, 1 el fijngesneden peterselie Snipper de sjalot en knoflook. Kook de aardappeltjes in water... bekijk recept »

Kruidenboter

2 teentjes knoflook1 sjalot gesnipperdzeezoutgrofgemalen zwarte peper125g ongezouten roomboter op kamertemperatuur2el peterselie fijngeknipt2 el bieslook fijngeknipt Bereidingswijze In kom knoflook en sjalot met vork door boter mengen. Zout en peper ... bekijk recept »

Toast Kannibaal

4 sneetjes wit casinobrood 2 el mayonaise 25 g filet americain 1 sjalotfijngehakt 2 zoetzure augurkjesfijngehakt 1 el kappertjesfijngehakt grof gemalen zwarte peper Bereidingswijze Brood lichtbruin roosterendun met mayonaise besmeren en elk sneetje i... bekijk recept »

Kokkels Met Soja-balsamicosaus

-350 g verse kokkels -1 th lepel olijfolie -1 sjalot (fijngesnipperd) -1 teen knoflook (uit de knijper) -1 th lepel fijngeraspte gemberwortel -1 el zachte sojasaus -1 el sherry -1 el balsamicoazijn -1 th lepel suiker -1 dl gevogeltebouillon -peper en... bekijk recept »

Gekruide Sinaasappel-Noten Rijst

300 gram langkorrelrijst 1 teen knoflook 3 pers sinaasappel 2 stengels bleekselderij 1 sjalot 1/2 theelepel kardemom 2 eetlepels boter zout 1/4 bos bieslook 50 gram walnoten (gehakte ) 50 gram rozijnen 4 1/2 dl water Snij de bleekselderij zeer fijn ,... bekijk recept »

Gevulde Courgette

1 eiwit 1 sjalot 2 courgettes 1 eetlepel(s) PH Italian Mix 1 teentje(s) knoflook 150 gram mozzarella light 400 gram kalfsgehakt (of mager gehakt bijvoorbeeld van kip of varkensvlees) Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit... bekijk recept »

Kotelet Van Hersens

Verse varkenshersens 1 koffielepel boter 1 knoflookteentjs 1 klein sjalot het sap van een halve citroen Hulpmiddelen Bakpan Hulpmiddelen - Bakpan Voorbereiding De hersens drogen en schoonmaken (al het bloed moet verwijderd worden) Bereidingswijze La... bekijk recept »

Pagina 47 van 100