Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Zeetongfilets Met Een Light-kruidensaus

-8 zeetongfilets -zoutpeper -2 el olijfolie VOOR DE SAUS: -1 sjalot (fijngesnipperd) -1,5 el dieetmargarine -6 el grof gehakte peterselie -4 el geknipte bieslook -2 el marjoleinblaadjes -1 th lepel tijmblaadjes -1,5 el bloem -300 ml visfond *fruit de... bekijk recept »

Chinese kip met lente-uitjes

1 bosje lente-uitjes 1 sjalot 250 gram kipfilet 1 1/2 eetlepel olie 1 eetlepel sojasaus 1/2 eetlepel gember of honing hot chilisaus naar smaak 2 eetlepels tomatenketchup Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel en snipper de sjalot.... bekijk recept »

Azijnsaus ii

6 eetlepel(s) olie 3 eetlepel(s) dragonazijn 3 eetlepel(s) water 1 peper, zout 1 theelepel(s) mosterd 50 gm peterselie 1 sjalot Meng de olie, de azijn, het water en de mosterd en kruid met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Maak de peterseli... bekijk recept »

Aardappelgratin met Roquefort

6 aardappelen 1 sjalot 1 teentje knoflook 4,5 dl melk 2,5 dl kookroom light 75 gram Roquefort peper zoutSchil de aardappelen en schaaf ze in heel dunne plakjes. Snijd de Roquefort klein. Meng de aardappelplakjes met peper en zout. Snijd de sjalot en ... bekijk recept »

Luxueuze omelet

10 eieren 200 gram morilles 1 sjalot 2 dl slagroom Cayennepeper 50 gram boter Zout Peper Maak de paddestoelen schoon en was ze zeer zorgvuldig verschillende keren Laat ze dan uitlekken en snij ze in vieren Schil de sjalot en hak ze fijn Verhit wat b... bekijk recept »

Salade Van Gestoomde Garnalen En Champagnesaus

30 reuzengarnalen 300 gr. slagemengde 6 grote champignons 2 tomaten 2 avocado's 4 el. citroensap Kervel 2.5 el. sojasaus 2 el. truffeljus 4 el. olijfolieextra vergine 4 el. arachideolie 50 gr. boterkoude 30 gr. sjalot 2 dl. champagneazij... bekijk recept »

Paddestoelentaartje Met Peterseliesaus

? 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) ? 300 g gemengde paddestoelen (o.a. oesterzwammen en shii-takes) ? 1 sjalot ? 2 teentjes knoflook ? 7 eierdooiers ? 4 eetlepels olijfolie ? 3 eetlepels bloem ? 250 ml slagroom ? 1 zakje verse peters... bekijk recept »

Paddestoelentaartje Met Peterseliesaus

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 300 g gemengde paddestoelen (o.a. oesterzwammen en shii-takes) 1 sjalot 2 teentjes knoflook 7 eierdooiers 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels bloem 250 ml slagroom 1 zakje verse peterselie (30 g) 1/2 p... bekijk recept »

Fijne Pasta Salade

150 g avoine (rijstvormige pasta) of andere kleine pasta4 el diepvries-doperwtjes1 flinke eetlepel kappertjes4 gedroogde tomaten1 sjalot2 el olijfolie (van de tomaten mag ook)1/4 gele paprika2 surimi-sticks of een plak gekookte ham2 el verse basilicu... bekijk recept »

Verrassende Vislasagne

- pak lasagnebladen (plusminus 9-10 vellen) - 500gram vis (naar keuzeik gebruikte tilapiafiletmaar kabeljauwfilet is waarschijnlijk nog lekkerder) - glas witte wijn - 1 ei - 2 sjalotjes - bakje ricotta - potje demi crème fraîche - 2 lauri... bekijk recept »

Pagina 48 van 100