1000 recepten met sjalot
1 krop kluitsla 500 g gekookte bieten 1 sjalotgesnipperd 6 el honing-mosterddressing (C1000) peperzout 200 g verse geitenkaasin stukjes 45 g gepelde walnoten Pluk de blaadjes van de kluitsla, was deze en droog ze in een slacentrifuge. Ontvel d... bekijk recept »
1Verse zalmmoot- Ragout van champignons- Zalmeitjes Dille - Pompoensaus- Balsamicoazijn. ? Champignons in plakjes snijden en samen met gesnipperde sjalot en blokjes tomaat kort aanstoven in boter, afsmaken met peper en zout . ? Pompoensaus bereide... bekijk recept »
3 a 4 dl visbouillon 1 stronk witloof 1 el mosterd 1 dl room 1 eetlepel wijnazijn 1 sjalot boter peper & zout Snij de sjalot in zeer fijne ringen, het witloof in julienne. Stoof beide aan in een flinke klont boter en blus vervolgens met de azijn, bli... bekijk recept »
-1/4 rodegroene en gele paprika -50 g courgette -klein stukje aubergine met schil -1 sjalot -15 g boter en 15 g bloem -2 el mosterd -3/4 liter kokende bouillon -smelt de boter in de schaal (niet afgedekt) op 750 watt en 1 min -fruit de sjalot erin (... bekijk recept »
1 krop eikenbladsla, enkele blaadjes krulsla350 g gerookte zalm in blokjes 12 rose garnalenciderazijnolijfoliekruiden "kracht van de oceaan"1 gehakte sjalot, zout, peper1 eetlepel mosterd- Maak de sla schoon en leg ze in 4 diepe borden. - S... bekijk recept »
gekookte ham, Brugse Belegen kaas, komkommer, gekookte wortelen, gekookte aardappelen, yoghurtmayonaise, gesnipperde sjalot, venkelSnij eerst nogal dikke staafjes van Brugse Belegen kaas, ham, komkommer met zout, gekookte wortelen en gekookte aardapp... bekijk recept »
Kleine aardappelen, olijfolie, fijngesneden knoflook, fijngesnipperde ui of sjalot, kleingesneden peterselie. Kook de kleine aardappelen niet te gaar en laat ze goed uitdampen. Bak ze in een ruime koekepan die regelmatig omschudden mogelijk maakt, in... bekijk recept »
6 platte oesters 1/2 gehakte grijze sjalot 1 glas champagne sec of brut 3/4 dl room 1 eetlepel opgeklopte room 20 gr boter citroensap peper1.De oesters openen, het oestervocht opvangen, zeven en in een pannetje gieten. De champagne, de sjalot en enke... bekijk recept »
1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zoutBereiding : Kook de mossels met de wijn, de ui, peper en zout. Haal ze uit de schelp... bekijk recept »
1 dun Frans brood 300 gr boter 3 teentjes gehakte knoflook 4 eetlepels gehakte peterselie 1 gehakte sjalot 12 escargots lookolieSnij het brood in stukken van 3 cm en haal het middelste eruit. Steek er de escargots in Leg de boter met de fijngesnede... bekijk recept »