Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Bietensalade Met Geitenkaas En Walnoten

1 krop kluitsla 500 g gekookte bieten 1 sjalotgesnipperd 6 el honing-mosterddressing (C1000) peperzout 200 g verse geitenkaasin stukjes 45 g gepelde walnoten Pluk de blaadjes van de kluitsla, was deze en droog ze in een slacentrifuge. Ontvel d... bekijk recept »

Zalm Ragout Champignons

1Verse zalmmoot- Ragout van champignons- Zalmeitjes Dille - Pompoensaus- Balsamicoazijn. ? Champignons in plakjes snijden en samen met gesnipperde sjalot en blokjes tomaat kort aanstoven in boter, afsmaken met peper en zout . ? Pompoensaus bereide... bekijk recept »

Mosterdsoep

3 a 4 dl visbouillon 1 stronk witloof 1 el mosterd 1 dl room 1 eetlepel wijnazijn 1 sjalot boter peper & zout Snij de sjalot in zeer fijne ringen, het witloof in julienne. Stoof beide aan in een flinke klont boter en blus vervolgens met de azijn, bli... bekijk recept »

Paprika-mosterdsoep Met Groenten

-1/4 rodegroene en gele paprika -50 g courgette -klein stukje aubergine met schil -1 sjalot -15 g boter en 15 g bloem -2 el mosterd -3/4 liter kokende bouillon -smelt de boter in de schaal (niet afgedekt) op 750 watt en 1 min -fruit de sjalot erin (... bekijk recept »

Visserslaatje

1 krop eikenbladsla, enkele blaadjes krulsla350 g gerookte zalm in blokjes 12 rose garnalenciderazijnolijfoliekruiden "kracht van de oceaan"1 gehakte sjalot, zout, peper1 eetlepel mosterd- Maak de sla schoon en leg ze in 4 diepe borden. - S... bekijk recept »

Boerensalade uit Brugge

gekookte ham, Brugse Belegen kaas, komkommer, gekookte wortelen, gekookte aardappelen, yoghurtmayonaise, gesnipperde sjalot, venkelSnij eerst nogal dikke staafjes van Brugse Belegen kaas, ham, komkommer met zout, gekookte wortelen en gekookte aardapp... bekijk recept »

Provencaalse Aardappelen.

Kleine aardappelen, olijfolie, fijngesneden knoflook, fijngesnipperde ui of sjalot, kleingesneden peterselie. Kook de kleine aardappelen niet te gaar en laat ze goed uitdampen. Bak ze in een ruime koekepan die regelmatig omschudden mogelijk maakt, in... bekijk recept »

Oesters in champagnesaus

6 platte oesters 1/2 gehakte grijze sjalot 1 glas champagne sec of brut 3/4 dl room 1 eetlepel opgeklopte room 20 gr boter citroensap peper1.De oesters openen, het oestervocht opvangen, zeven en in een pannetje gieten. De champagne, de sjalot en enke... bekijk recept »

Aperitiefhapjes van mossels en basilicum

1/2 kg mossels - 1 eetlepel fijngehakte sjalot - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum - 2 glazen witte wijn - 1 grof gehakte ui - peper en zoutBereiding : Kook de mossels met de wijn, de ui, peper en zout. Haal ze uit de schelp... bekijk recept »

Lookbroodjes met wijngaardslakken

1 dun Frans brood 300 gr boter 3 teentjes gehakte knoflook 4 eetlepels gehakte peterselie 1 gehakte sjalot 12 escargots lookolieSnij het brood in stukken van 3 cm en haal het middelste eruit. Steek er de escargots in Leg de boter met de fijngesnede... bekijk recept »

Pagina 49 van 100