Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Mosterdsoep met gerookte zalm & witloof

4 schijven gerookte zalm 1 sjalot 2 witlofstronkjes 2 el xeres azijn 2 el graanmosterd 2 dl visfumet 4 el room peterselie 1. Snijd sjalot en witloof in reepjes en stoof ze aan in de bak- en braadmargarine, blus met azijn en voeg fumet , mosterd en r... bekijk recept »

Wildpaté

500 g vlees van wild (haas, fazant, duif,...) 500 g vers spek 15 g zout 2,5 g peper 3 eieren 10 cl cognac 1 g vierkruidenpoeder (peper,nootmuskaat,kruidnagel,gember) 1 dl demi-glace van kalf 125 g sjalot tijm laurier klontje boter 100 g pistachen... bekijk recept »

Gevulde tomaten

12 tomaten 500 g kalfsgehakt 4 eierdooiers 2 el broodkruim 1 fijngehakte sjalot peterselie, peper en zout1. Was de tomaten, snij het hoedje af en haal de pitten en het vruchtvlees eruit.2. Meng het gehakt met de eierdooiers, het broodkruim de sjalo... bekijk recept »

blackbelle burger

1 kg gemengd rund/ varkensgehakt 1 ei peper en zout beetje chili 1 halve sjalot en ui basilicum bieslook 1. neem een kom en doe er je gehakt in. doe het ei,peper en zout,chili,de gesneden sjalot,ui,knoflook,bieslook en de basilicum samen in de ko... bekijk recept »

Duo van filet pur

8 dikke aardappelen 1 KG filet pur 1 krop friséesalade graanmosterd kappertjes 2 EL mayonaise peper en zout 1 sjalot1. 8 dikke aardappelen2. 1 kg filet pur3. 1 krop friséesla4. 1 graanmosterd5. kappertjes6. 2 mayonaise7. peper en zout8. 1 sjalot bekijk recept »

experimentérundlever

rundlever gezouten spek sjalot look verse peterselie verse peperbollen prei 1. snijdt de rundlever in dunne slierten.( of snijd in stukken)2. snij de prei in kleine ringen.3. maak een brunoise van sjalot en look.4. hak de peterselie5. stamp de pe... bekijk recept »

scampi's in looksaus

0 boter 1 sjalotje 0 witte wijn 1 doosje tomatenpuree 0 currypoeder,lookpoeder,spagettiekruiden 5 druppels tabasco 0 room 0 peterselie 1. klein beetje boter smelten,fijngesneden sjalot erbij doen,witte wijn en sjalot laten zacht worden.doosje tomate... bekijk recept »

Advocado met krab

1 blik krabvlees (geen surimi) 2 advocado's 1 sjalot mayonaise peper, zout paprikapoeder 1. Snij de advocado's in twee (in de lengte).Haal het vruchtvlees uit de advocado's, verwijder pit. Hou de schil bij zodat je die terug kan opvullen.Snij het vr... bekijk recept »

Tonijnsalade

1 sjalot 1 lepel mayonaise 2 the lepels ketchup 2 the mosterd 1 eetlepel kappertjes 1 blikje 160gr tonijn in eigen nat peper zout citroesap naar smaak 1. Snipper de sjalot, plet de tonijn en meng met alle overige ingrediënten. Kan gebruit worden vo... bekijk recept »

Zalmrollade met spinazievulling en dilleroomsaus

500 g spinazieblaadjes 600 g zalmfilet (zonder graten, in één stuk) 2 el Solo Vloeibaar 2 el Solo 2 sjalotten 1 teentje knoflook nootmuskaat 200 ml witte wijn 300 ml kookroom 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten 1 el Amora Moster... bekijk recept »

Pagina 51 van 100