Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

rilette van gerookte paling

200 gr gerookte paling of gerookte forelfilets citroensap 1 sjalot 1 eetlp gehakte peterselie 200 gr opgeklopte room peper 1. paling of forel cutteren(niet te fijn)2. room opkloppen(gewoon stijf)3. peper, citroensap, toevoegen naar eigen smaak en ... bekijk recept »

SCAMPI DIABOLIQUE

500 GR GEPELDE SCAMPI 1 SJALOT FIJNGEHAKT 1 FLESJE CHEF & CO TOMAAT MEDITERRAAN1. Bak de scampi kort in hete olie en voeg de sjalot toe. Voeg de chef & co toe en laat wat sudderen. Maak naar wens pikant met cayennepeper of tabasco. opdienen met stok... bekijk recept »

Kipfilet met rozemarijnaardappeltjes (2)

1 sjalot 1 teentje knoflook 400 gr tomatenblokjes (blik) 1 kleine koffielepel fijne suiker 1/4 bouillonblokje kip 1 kleine wortel scheutje rode wijn (facultatief) 2 takjes rozemarijn 1 blaadje salie 6 middelmatige vastkokende aardappelen 2 kipf... bekijk recept »

PH Lekker thuis - Artisjokmayonaise

4 artiksjokken 4 el mayonaise 2 el yoghurt 1 gehakte sjalot 1 gekookt ei 1 el gehakte peterselie 1 citroen 4 el bloem 1. Zet een ruime kookpot met water op en roer er de bloem door en het citroensap Dompel er de artisjokken in en leg er een bord ... bekijk recept »

Zoetzure saus

1 Sjalot 4 el Ketchup 2 el Azijn 2 el Suiker 200 ml Ananassap 4 Schijven Ananas 1. Gesnipperde sjalot fruiten.2. Ketchup, azijn, suiker en ananassap toevoegen en laten doorkoken. Eventueel binden.3. Stukjes ananas erdoor roeren en op smaak brengen. bekijk recept »

zoetzure saus

1 (2) sjalot (lenteui) 1/2 stengel witte selder 2 schijfjes ananas 1 eetl sojasaus 1 eetl ketchup suiker azijn gemberpoeder1. Sjalot (lenteui) en selder fijnsnijden2. 3 minuten stoven.3. Er kan eventueel rode en groene paprika meegestoofd worden... bekijk recept »

currysaus

1 appel 1 sjalot kippebouillon currypoeder1. Sjalot en stukjes appel aanstoven samen met het currypoeder2. Kippenbouillon toevoegen en laten inkoken.3. Binden met maïzena.4. Bijkruiden met peper en zout. bekijk recept »

PH Lekker thuis - Artisjokken in lookvinaigrette

2 artisjokken 4 teentjes look 16 el sojaolie 4 el lookolie 8 el witte wijnazijn 1 sjalot 2 el gehakte peterselie citroensap bloem 1. Versnij de artisjokken en kook ze gaar Meng de gehakte look met de olie, azijn, gehakte sjalot en peterselie Laat... bekijk recept »

Pasta Ieteltje

2 kipfilets groene pesto 3 verse tomaten 6 plakjes rauwe ham 1 ons roomkaas 2 teentjes knoflook 1 gesnipperde sjalot 1/2 bouillontablet beetje boter olijfolie -Bak de kiprolletjes aan in de koekepan met een beetje boter, plaats ze vervolgens in de o... bekijk recept »

Hongaarse Aardappelen

-600 g geschilde aardappelen -150 ml melk -20 g vetstof -peper en nootmuskaat -1 th lepel gesnipperde sjalot -gehakte peterselie -gehakte kervel -gehakte bieslook -maak een aardappelpuree met de melk, vetstof, peper en nootmuskaat -voeg de gesnipperd... bekijk recept »

Pagina 52 van 100