Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Magere Vinaigrette

1 sjalot,4 klp room 8%1klp mosterd2elp azijnpeterselie Pel de sjalot en hak zeer fijn.Meng alle ingrediënten. Zeer lekker op salades en tomaten bekijk recept »

Tomatensaus

3 tomaten 1 el olijfolie 1 gehakte sjalot 3 dl water 1 el tomatenpuree peper (en zout) 1 el gehakt basilicum Voeg er de sjalot, het water en de tomatenpuree aan toe en laat het geheel gaar koken.Kook voor de helft in tot een gebonden saus. Haal door ... bekijk recept »

Tapa : Mosselen Uit De Oven

200 gram mosselenin de schelpgekookt - 1 sjalotgesnipperd - 1 teentje knoflook -1 tomaatgepeldvan zaad ontdaan en in blokjes - 1 eetlepel Spaanse kaas (zoals Mahon of Fontini)geraspt - 3 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels olijfolie Vermeng de gesnipp... bekijk recept »

Dendeng Terik 2

Ketumbar djinten kemirie knoflook trassi sjalot zout daun salam asem eventueel gula djawa eventueel rundvlees of kipvlees santen Bumbu: ketumbar, djinten, kemiri, knoflook, trassi, sjalot, zout en daun salam, eventueel asam en gula djawa. Bumbu fruit... bekijk recept »

Dendeng Terik 1

Ketumbar laos knoflook trassi spaanse peper sjalot gula djawa asemwater santen sereh zout rundvlees of kipvlees santen Bumbu: ketumbar, laos, knoflook, trassi, Spaanse peper, sjalot, gula djawa, air asam, santen, sereh en zout. Bumbu fruiten, vlees e... bekijk recept »

Steak Van Tonijn Met Rode Boter, Gebakken Rijst

Tonijn, Rijst, Rode wijn (Saumur Champigny), Sjalot, Roomse kervel, Zout, peper, suiker, boter Kook de rijst in gezouten water, verfris deze, bak de rijst dan met of zonder blokjes pompoen. Bak de sjalot en blus met rode wijn en laat inkoken tot 1/3.... bekijk recept »

Avocadosoep Met Griekse Yoghurt

50 g rijst25 g boter1 sjalotje,gesnipperd1/2 rode paprika,in kleine blokjes200 g gerookte kipfilet in reepjes2 rijpe avocado'sgeschild,ontpit4 dl gevolgtefond(pot)3 dl Griekse Yoghurt2 el olijfolie3 wiite boterhammen,in dobbelsteentjeszout en peper2 ... bekijk recept »

Lasagne Van Zeevruchten

200gr chamignons,1blik tomaten in stukken,500gr zeevruchtencocktail(diepvries of vers)100gr gemalen kaas,1 knoflookteentje,1 sjalot,5 eetlepels boter,5 eetlepels bloem,1/2l melk,tabasco,peperzout,cayennepeper,nootmuskaat en lasagne bladen Boter smelt... bekijk recept »

Sinterklaasrecept GEVULDE TOMAAT MET MOZZARRELLA

800gr varkensgehakt 150gr mozzarella 1 sjalot 2 soeplepels gehakte peterselie verse pasta peper en zout Snijd de sjalot en de mozzarella in stukjes en meng ze met het gehakt en de peterselie.Kruid met peper en zout. Snijd het hoedje van de tomaten en... bekijk recept »

Radijssoep

3 a 4 bosjes radijs 1 flinke sjalot 0.5 liter kippenbouillon klont boter 1 dl room Fruit de fijngehakte sjalot, de plakjes radijs gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten op een laag vuur trekken. De soep pureren, zeven... bekijk recept »

Pagina 54 van 100