Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Kaas-uien-brood

1 sjalot 50 gm belegen of oude geraspte kaas 1 stuk stokbrood of pistolet 1 beetje boter Oven voorverwarmen op 170 °C. Rooster onderin doen. Stokbrood in de lengte opensnijden. Sjalot snipperen, vermengen met de geraspte kaas. In het broodje proppen.... bekijk recept »

Broodje tonijnsalade

5 blaadjes kropsla 1 blikje tonijn op water bakje cherrytomaatjes 1 sjalot, gesnipperd 10 zwarte olijven 2 zoetzure augurken peper 5 broodjesWas de blaadjes sla en dep ze droog. Laat de tonijn uitlekken en haal de stukjes los. Was de tomaatjes en sni... bekijk recept »

Kruidenboter

1 el citroensap 2 teentjes knoflook (geperst) 1 sjalot (gesnipperd) (zee)zout grofgemalen zwarte peper 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) 2 el peterselie (fijngeknipt) 2 el bieslook (fijngeknipt)Meng in een kom met een vork citroensa... bekijk recept »

Eieren in een cocotte met champignons

8 eieren 70 gram boter 1 citroen 200 gram champignons 1 sjalot Zout Peper Schil het sjalotje en hak het fijn Pers de citroen uit Maak de champignons schoon Hak ze fijn Doe het haksel in een doek en pers er het vocht uit Verhit 30 gram boter in een p... bekijk recept »

Champignonsaus

250 gr champignons Boter Creme fraiche Mosterd 1 sjalot 1 teentje knoflook Maak de champignons schoon en bak ze samen met de sjalot en de knoflook op hoog vuur in wat roomboter Voeg de creme fraiche en een flinke lepel mosterd toe en roer goed door bekijk recept »

Sjalotteboter

100 gram boter 100 gram sjalot Maak de sjalotjes schoon Blancheer ze 3 minuten in kokend water Laat ze uitlekken en pers ze droog in een doek Maak ze in de mixer fijn en stamp ze daarna nog fijner Roer de boter zacht en meng ze door de sjalot Druk d... bekijk recept »

Boter voor de Escargots

350 gram boter 35 gram sjalot 25 gram peterselie 12 gram zout 2 gram peper 5 grote tenen knoflook Pel de knoflook en stamp deze fijn Maak de sjalot schoon en hak ze zeer fijn Was en hak de peterselie Roer de boter zacht en meng er alle ingredië... bekijk recept »

Aardappel-olijven muffins

100 gr ontbijtspek, gesnipperd 2 sjalotjes, gesnipperd Zout Peper 2 eieren, gesplitst 200 gr rauwe aardappels, geraspt 100 gr bloem, gezeefd 1 theelepel bakpoeder 25 gr gesmolten boter 1 theelepel tijm, gedroogd 12 groene olijven, in plakjes Extra no... bekijk recept »

Reerug met cantharellen en blauwe bessen

600 g reerug zonder vlies (panklaar)400 g cantharellen300 g blauwe bessen1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)150 ml rode wijn250 ml wildfond1 takje rozemarijn2 takjes tijm1 el bladpeterselie (gehakt)1 el boter4 el olijfoliemaïszetmeel (f... bekijk recept »

Gevulde paprika's met gehakt en rijst

4 rode paprika's400 g gemengd gehakt200 g rijst1 sjalot1 teentje knoflook50 g zwarte olijven (ontpit)20 g rozijnen1 ei2 el gehakt peterselie (vers)oliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie. Pel de sjalot en de ... bekijk recept »

Pagina 56 van 100