Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Nieuwjaarrecept Hazelnotensaus

20 hazelnoten,1 sjalot,2dl.wildfond,2dl.rode wijn,wat braadvocht,een weinig room,gedroogde kruiden,1/2klpl marjolein,1/2klpl oregano1/2klpl basilicum,pezo,vetstof De sjalot en hazelnoten aanstoven in wat vetstof.Wildfond en rode wijn toevoegen en tot... bekijk recept »

Gestoomde Prei Met Vinaigrette

-4 preistengels -1 ei -2 el mosterd -2 el azijn -6 el water -4 dl arachideolie -1 gesnipperde sjalot -2 el gehakte peterselie -ei, mosterd, azijn, water en olie mixen in een kom tot een gebonden vinaigrette en dan sjalot en peterselie eronder mengen bekijk recept »

Griekse Ovenschotel Van Kalkoenenblokjes

- 700 g kalkoenfilets (diepvries) - 250 g paprikamix (diepvries) - 250 g tomatenblokjes (diepvries) - 200 g fetakaas - 1 venkelknol - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 1/2 dl ouzo of pastis - 2 dl kippenbouillon (1 blokje kippenbouillon opgelost in 2 ... bekijk recept »

Champignon-Roomsaus

1 rode sjalot1 klein blikje champignons2dl roomwitte martiniKurkumamargarine Snipper de sjalot en fruit hem in een beetje boter, voeg de champignons toe en laat ze hun vocht verliezen. Blus de pan met een scheut witte martini en voeg de room toe. Bij... bekijk recept »

Eendeborst Met Frambozen En Rode Wijnsaus

2 eendeborst filets glas rode wijn2 el balsamic azijn,3 el frambozen marmelade of 200 gram verse frambozen. zout peper 1 teentje look 1 sjalot 16 kleine kerstomaten of 8 cherry tomaten. 1/2 kilo aardappelen 30 gram boter Hulpmiddelen 2 grillpannen H... bekijk recept »

Sesamdressing

1/2dl witte wijn 1/2dl sesamolie 1/2dl maiskiemolie 1/2dl arachideolie 2 druppels noten olie 1 theel. suiker 1 stuk sjalot sap van 1 citroen Hulpmiddelen Blender Hulpmiddelen - Blender Voorbereiding Vermaal de sjalot met de witte wijn en het citroen... bekijk recept »

Gegrilleerde Zeevistong Met Ansjovissaus

- olijfolie- 4 zeetongen (100 gram per persoon voor een voor-200 gram of meer p.p. voor een hoofdgerecht)Gekonfijte tomaten:- 8 tomaten- 1 teen knoflook zonder kiem- 1 sjalotje- 12 blaadjes basilicum 1 dl extra vierge olijfolie- peper- zout.Ansjoviss... bekijk recept »

Paddestoelentaartje

4 plakjes bladerdeeg 300 gram gemengde paddestoelen (o.a. oesterzwammenshii-takes) 1 sjalot 2 teentjes knoflook 7 eidooiers 4 el olijfolie 3 el bloem 250 ml slagroom 1 zakje verse peterselie 1/2 pot gevogeltefond (van 380 ml) Hulpmiddelen Snijplan... bekijk recept »

Komkommer Met Frankfurters

1 Komkommer,1 sjalotteentje knoflook1el geknipte dille,200gr frankfurters,1mespunt chilipoeder,1/2 bouillonblokje,1dl koffiemelk,25gr boter,1el azijn,2thl suiker,zout en peper. Schil de komkommer,halveer hem over de lengte en schep het zaad er uit.Sn... bekijk recept »

Kaas-uien-brood

1 sjalot 50 gm belegen of oude geraspte kaas 1 stuk stokbrood of pistolet 1 beetje boter Oven voorverwarmen op 170 °C. Rooster onderin doen. Stokbrood in de lengte opensnijden. Sjalot snipperen, vermengen met de geraspte kaas. In het broodje proppen.... bekijk recept »

Pagina 55 van 100