Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Farfalle met chorizo

500 g farfalle200 g chorizoworst (pikante)2 venkelknollen1 sjalot400 g tomatenblokjes (uit blik)1 blikje tomatenpuree50 g geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Fruit de sjalot en de venkel glazig in olijfolie. Voeg de plakjes chorizo toe en bak 3 mi... bekijk recept »

Gehaktbrood met krieken

500 g kalfsgehakt1 sjalot (gesnipperd)1 ei2 el paneermeel1 el olijfoliepeperzout1 pot krieken1 el vanillepuddingpoeder1. Snipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. bekijk recept »

Mini lamsburgertjes

8 broodjes (kleine ronde)500 g lamsgehakt1 sjalot2 handvol rucola1 eipaneermeel (facultatief)100 g fetaboter0.5 bosje korianderpaprikapoeder (geroosterd)cayennepeperpeperzout1. Hak de koriander. Snipper de sjalot en fruit hem in wat boter. Laat afkoe... bekijk recept »

Sint-jakobsvruchten met courgette en zure room

12 sint-jakobsvruchten1 courgette1 sjalot50 g hazelnotenboter2 el balsamicocrème150 g zure roompeperzout1. Fruit de sjalot in wat boter tot hij begint te kleuren, voeg de courgetteblokjes en driekwart van de gehakte hazelnoten toe en roerbak tot de c... bekijk recept »

Pompoensoep

 1 preigebruik alleen het witte gedeelte  1 kleine sjalot  1 eetlepel extra vergine olijfolie  1 eetlepel boter  300 gram pompoengeschild en in stukken van 1 cm  1 aardappelgeschild in dunne plakken  3... bekijk recept »

Lamsfilet Met Verse Geitenkaas

1 lamsfilet 1 bûchette verse geitenkaas 4 tomaten 1 sjalotje 1 lookteentje 6 takjes verse basilicum 1 soeplepel honing 4 soeplepels olijfolie 8 koffielepels olijftapenade Voorbereiding Tomaten pellenontpitten en in blokjes snijden.sjalot en look... bekijk recept »

Lamsfilet Met Verse Geitenkaas

1 lamsfilet 1 bûchette verse geitenkaas 4 tomaten 1 sjalotje 1 lookteentje 6 takjes verse basilicum 1 soeplepel honing 4 soeplepels olijfolie 8 koffielepels olijftapenade Voorbereiding Tomaten pellenontpitten en in blokjes snijden.sjalot en look... bekijk recept »

Gebakken Kabeljauwhaas Met Kokosrijst

1 eetlepel jalope?opeperreepjes (potje) ? 1 limoen ? 5 eetlepels olijfolie ? 200 g risottorijst ? 400 ml kokosmelk ? zout ? 500 g kabeljauwhaas ? (versgemalen) peper ? 1 sjalot ? 100 g panklare spinazie (zak a 300 gram) Jalape?opepers laten ... bekijk recept »

Citroenrisotto

2 koppen kinppenbouillon2,5 kop water3eetlepels ongezouten boter2 eetlepels extra virgin olijfolie1 sjalotgehakt1,5 kop risottorijst1/2 kop citroensap2 kommen gebroken sla(roodlofradicchio of frisee) zest van 1 citroen( geraspte citroenschil)1/3 kop ... bekijk recept »

Provençaalse Sjalottenratatouille

4 sjalotten (100 g), 1 rode paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 tl verse tijm, 1 tl verse rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 dl olijfolie, zout en peper. De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden van ? cm di... bekijk recept »

Pagina 57 van 100