1000 recepten met sjalot
20 langoestines -10 sint-jakobsschelpen -250 gr. risottorijst -20 aspergesgroene -20 aspergeswitte -60 gr. boter -1 lente-uitje -75 gr. sjalot -0.5 l. gevogeltebouillon -1 paprikarode -2.5 el. citroensap -50 gr. olijvenpuree -1 el. suiker... bekijk recept »
1 el jalapenopepers 1 limoen 5 el olijfolie 200 g risottorijst 400 ml kokosmelk zout 500 g kabeljauwhaas versgemalen peper 1 sjalot 100 g panklare spinazie Jalapenopepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen... bekijk recept »
Langoustinensla: 4 verse langoustines die vooraf 4 minuten in bijna kokend water hebben gelegen 100 g artisjokkenharten 1 avocado 1 sjalot 1/2 groene citroen. De saus: het sap van 1 citroen 1 eetlepel tomatenpuree 60 ml room zout, peper een fijngehak... bekijk recept »
3 aubergines4 tomaten250 gr champignons80 gr ontpitte groene olijven50 gr hazelnoten1 sjalot500 gr ricotta3 eetl paneermeel1 ei1 eetl boterolijfolie3 takjes verse tijm1/2 bieslookplantje (vers)1/2 basilicumplantje (vers)1 koffielepel oreganopeper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Doradefilet 2 struikjes Broccoli 1 Sjalot 1 zakje Court-bouillon van vis 10 cl Frambozenazijn 1 kl Olijfolie 4 el Lightroom 50 gr Frambozen Bieslook Peper en zoutSpoel de doradefilets. Verwijder de broccoliroosjes en spoel ze ... bekijk recept »
Voor 4 personen: een halve groene kool 250 g verse Parijse champignons 4 mooie kwartels 1 sjalot 1 wortel 2 dl room 1 koffielepel groene peperkorrels 1 eetlepel gehakte bieslook 2 eetlepels margarine (bakken en braden) peper en zoutMaak de kool schoo... bekijk recept »
Voor 4 personen:400 gr spaghetti500 gr groene asperges300 gr verse spinazieextra zuivere olijfoliecitroen olijfolie1 sjalotgeroosterde pijnboomnoten250 ml room50 gr ricotta kaaszwarte pepergrof zout met citroenschilverse parmesanverse basilicumblaadj... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 Provencaals gebraad (± 1,2 kg) 6 tomaten 2 a 3 venkelknollen 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 eetl. kappertjes 2 eetl. olijfolie 1/2 eetl. Provencaalse kruiden cayennepeper peper en zout- Snij de venkel in grote stukken en de... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 quornfilets (diepvries) 250 g champignons 2 tomaten 1/2 ijsbergsla 1/4 plantje verse bieslook 1 ui 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 dl culinaire room 3 koffiel. sojasaus 3 eetl. olijfolie 2 koffiel. groenepeperbolletjes 1/2 koffiel. t... bekijk recept »
250 g risottorijst 8 sneetjes bayonnehesp bakje gemengde scheuten 1 sjalot 1 teentje knoflook 5 dl kippenbouillon(1 blokje opgelost in 5 dl kokend water) 1 dl balsamicoazijn 8 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap 400 g boschampignons(of mengel... bekijk recept »