Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Rogrolletjes

Voor 4 personen: 4 rogfilets van 200 gr 2 wortelen 1 wit van prei 8 asperges 1 sjalot 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltebouillon takjes dille 125 gr malse boter nootmuskaat peper en zeezoutSnij de wortelen en de prei in fijne reepjes. Schil de asperges e... bekijk recept »

Scholfilet met witlof en honingsaus

voor 4 personen: 8 scholfilets 1 dl. visbouillon 30 gram boter 4 stuks witlof 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 1 citroen 2 dl. room 1 eetlepel vloeibare honing zout, witte peper peterselieWitlof schoonmaken en wassen, bittere kern wegsnijden. In fijne r... bekijk recept »

Kerriestoofpotje met kalkoen en rivierkreeftjes

Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »

Tagliatelle met bospaddenstoelen

voor 4 personen: 500 g tagliatelle 500 g gemengde bospaddenstoelen 125 g ricotta 50 g geraspte Parmezaanse kaas 50 g geschaafde Parmezaanse kaas bieslook sjalot knoflook room ei peper en zout 100 g eendenlever Wilde spinazie Walnoten en walnotenolieW... bekijk recept »

Varkenslapjes met champignon-druivensaus

Voor 2 personen: 1 sjalot 100 g kleine blauwe druiven 4 stengels bleekselder 0.5 bos peterselie 250 g varkensfiletlapjes zout, peper 2 eetlepels bloem vloeibare margarine 1 zakje champignonsaus aluminiumfoliePel en snipper de sjalot. Was de druiven. ... bekijk recept »

Gebakken zeevruchten met mascarpone

Voor 4 personen: 500 g frutti di mare (diepvries) 200 g tomatenblokjes (diepvries) 200 g zeer fijne erwtjes (blik) 100 g mascarpone 1 sjalot 3 eetl. zonnebloemolie 1 eetl. tomatenpuree kruiden: -1 koffiel. tijm, -1 koffiel. oregano, -1 koffiel. p... bekijk recept »

Gewokte kip met witte en groene asperges en peters

Gewokte kip met witte en groene asperges en peterseliesaus voor 4 personen: 600 g kipfilet 1 dl olijfolie 1 bos witte asperges 1 bos groene asperges 1 gesnipperde sjalot 1 eetlepel kipkruiden 1 gepelde tomaat in blokjes 100 g snippers Ganda-ham voor ... bekijk recept »

Geflambeerde minitournedos met tijmsausje

- 8 à 12 minitournedos (2 à 3 per persoon, diepvriesvlees) - 8 minibundeltjes wortel (diepvries) - 1 sjalot - 2 dl culinaire room - 1/2 dl cognac - 2 eetl. boter - 2 dl vleesbouillon (1/2 blokje vleesbouillon opgelost in 2 dl heetwater) - 6 à 7 takje... bekijk recept »

Gehaktbal met bacon en tijm

100 g bacon 1/2 eet lepel zonnebloem olie 150 g sjalotten, gepeld 400 g rundergehakt 6 eetlepels paneermeel 1 ei 2 eetlepels tomatenpuree 1/2 theelepel tijmblaadjes fijngehakt peper, zout 40 g boter 1/2 dl rode wijn (bijv. Huiswijn) 2 dl runderbouil... bekijk recept »

Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen

4 sint-jakobsschelpen 100 g champignons 50 g spinazie 1 sjalot 100 g boter 4 eetlepels paneermeel 2 eetlepels geraspte emmentaler 4 eetlepels room 20 cl droge witte wijn zoutOpen de sint-jakobsschelpen, haal de noten met koraal eruit en spoel ze zorg... bekijk recept »

Pagina 59 van 100