1000 recepten met sjalot
Voor 4 personen: 4 rogfilets van 200 gr 2 wortelen 1 wit van prei 8 asperges 1 sjalot 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltebouillon takjes dille 125 gr malse boter nootmuskaat peper en zeezoutSnij de wortelen en de prei in fijne reepjes. Schil de asperges e... bekijk recept »
voor 4 personen: 8 scholfilets 1 dl. visbouillon 30 gram boter 4 stuks witlof 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 1 citroen 2 dl. room 1 eetlepel vloeibare honing zout, witte peper peterselieWitlof schoonmaken en wassen, bittere kern wegsnijden. In fijne r... bekijk recept »
Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 g tagliatelle 500 g gemengde bospaddenstoelen 125 g ricotta 50 g geraspte Parmezaanse kaas 50 g geschaafde Parmezaanse kaas bieslook sjalot knoflook room ei peper en zout 100 g eendenlever Wilde spinazie Walnoten en walnotenolieW... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 sjalot 100 g kleine blauwe druiven 4 stengels bleekselder 0.5 bos peterselie 250 g varkensfiletlapjes zout, peper 2 eetlepels bloem vloeibare margarine 1 zakje champignonsaus aluminiumfoliePel en snipper de sjalot. Was de druiven. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g frutti di mare (diepvries) 200 g tomatenblokjes (diepvries) 200 g zeer fijne erwtjes (blik) 100 g mascarpone 1 sjalot 3 eetl. zonnebloemolie 1 eetl. tomatenpuree kruiden: -1 koffiel. tijm, -1 koffiel. oregano, -1 koffiel. p... bekijk recept »
Gewokte kip met witte en groene asperges en peterseliesaus voor 4 personen: 600 g kipfilet 1 dl olijfolie 1 bos witte asperges 1 bos groene asperges 1 gesnipperde sjalot 1 eetlepel kipkruiden 1 gepelde tomaat in blokjes 100 g snippers Ganda-ham voor ... bekijk recept »
- 8 à 12 minitournedos (2 à 3 per persoon, diepvriesvlees) - 8 minibundeltjes wortel (diepvries) - 1 sjalot - 2 dl culinaire room - 1/2 dl cognac - 2 eetl. boter - 2 dl vleesbouillon (1/2 blokje vleesbouillon opgelost in 2 dl heetwater) - 6 à 7 takje... bekijk recept »
100 g bacon 1/2 eet lepel zonnebloem olie 150 g sjalotten, gepeld 400 g rundergehakt 6 eetlepels paneermeel 1 ei 2 eetlepels tomatenpuree 1/2 theelepel tijmblaadjes fijngehakt peper, zout 40 g boter 1/2 dl rode wijn (bijv. Huiswijn) 2 dl runderbouil... bekijk recept »
4 sint-jakobsschelpen 100 g champignons 50 g spinazie 1 sjalot 100 g boter 4 eetlepels paneermeel 2 eetlepels geraspte emmentaler 4 eetlepels room 20 cl droge witte wijn zoutOpen de sint-jakobsschelpen, haal de noten met koraal eruit en spoel ze zorg... bekijk recept »