1000 recepten met spinazie
8 grote witloofblaadjes van gelijk formaat 4 nootjes Sint Jacobsschelpdieren, zonder koraal 100 gr spinazie olijfolie citroensap 25 gr viseitjes (zalm of forel of steur of...) peper&grof zout (pezo)1. Stoof de spinazie, pers de groente uit en krui... bekijk recept »
500 g tonijn 1 el grofgemalen peper 1 kg jonge spinazie 3 teentjes look 2 el rijstwijn 1 el sojasaus olijfolie chilipoeder 1. Stoom of blancheer de spinazie 30 sec, verfris ze meteen in ijskoud water en knijp de blaadjes goed uit. Snij de tonijn... bekijk recept »
8 tongscharfilets 100 gr gepelde grijze garnalen 2 eigelen solo, bakken en braden 1/2 limoen, sap 1 teentje knoflook, geperst 750 gr spinazie nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was grondig en laat uitlekken. ... bekijk recept »
1 ui 1 teentje look boter 2 dl gevogeltebouillon 2 dl visfumet 2 dl pils 1 el balsamicoazijn 2 dl room 1 el kappertjes olijfolie 800 g zalm 500 g spinazie 1 sjalot 1 el verse bieslook 1 el verse kervel peper zout1. Snipper de ui en de look ... bekijk recept »
200 gr wilde spinazie, zonder steel 300 gr zalmfilet 200 gr kabeljauwfilet 2 eierdooiers, losgeklopt 125 ml slagroom 2 el kappertjes 100 gr gerookte zalmfilet 125 ml crème fraîche 1 tl citroensap 1 el verse dille, fijngesneden 1 tl suiker bakv... bekijk recept »
1 ui 1 teentje look 300 gr verse spinazie 125 gr tagliatelle 250 gr gezeefde tomaten 250 gr wit vis Italiaanse kruiden olijfolie nootmuskaat citroensap geraspte kaas peper & zout1. Bereidingswijze: 2. -----------------------3. Was de spinazie... bekijk recept »
800 g witte bloem 35 g verse gist 10 g zout 1/2 l water 35 ml olijfolie 1. Voor bereiding van pizzadeeg: meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg, voeg ind... bekijk recept »
2 langousten van ± 700 g elk 350 g jonge spinazie 500 g de grenailles aardappelen zeezout peper olijfolie Solo1. Laat de langousten gedurende 4 minuten in gezouten water koken. Draai het fornuis uit en laat de langousten nog 5 minuten rusten in he... bekijk recept »
12 grote venusschelpen of 24 kleine 2 handjes jonge spinazie 2 fijngehakte sjalotjes 2 dl room 2 cl cava of prosecco of champagne solo, bakken & braden peper&zout (pezo)1. Spoel de schelpen grondig.2. Stoom de spinazie 10 minuten.3. Smelt een klontje... bekijk recept »
700 gr kabeljauwhaasje 1 pak jonge spinazieblaadjes 2 tomaten 1/4 l room 2 el bieslook, fijngesnipperd kerriepoeder peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Snij de tomaten in plakjes.3. Leg de spinazie op de bodem van een ovenschaal en le... bekijk recept »