673 recepten met spruitjes
800 g kruimige aardappelen 2 zoete uien 1 teen knoflook 700 g spruitjes 270 g kalkoenfilets 400 ml kraanwater 72 g Hollands pannetje sperziebonen (pakje) 2 el vloeibare margarine 125 g magere spekreepjes 100 ml halfvolle melk1.... bekijk recept »
ca. 375 g kipfilet (gehalveerd) 3 eetlepels olijfolie 1 ui (in halve ringen) 1 zak pastasaus (traditionale (600 g)) 500 g spruitjes (gehalveerd) 150 g cherrytomaten (bakje a 250 g, gehalveerd) 300 g tagliatelle&nb... bekijk recept »
450 g spruitjes 1 teentje knoflook 30 g walnoten zout 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels magere spekblokjes ½ theelepel gedroogde tijm peper1. Spruitjes schoonmaken en wassen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Walnoten in ... bekijk recept »
400 g extra belegen boerenkaas 100 g twijfelaar 25 g boter 25 g bloem 500 ml witte wijn 5 tenen knoflook 200 g spruiten 200 g ongesneden snijbonen 200 g radijsjes 1 rode paprika 300 g worteltjes geschrapt 1 stokbrood ½ tl... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 900 g spruitjes 1 rode paprika 4 eieren 100 ml koffieroom 150 g geraspte oude kaas (zakje) 2 g boter om in te vetten 250 g hamblokjes (duopakje)1. Verwarm de o... bekijk recept »
800 g gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn (zak 600 g, diepvries) 2 schaaltjes schouderkarbonades (a 360 g) 2 el olijfolie 2 x 375 g spruitjes (gehalveerd) 2 rode uien (in parten) 1 teen knoflook (in p... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 450 g Italiaans pizzadeeg met olijfolie (diepvries, ontdooid) 125 g crème fraîche 2 tl nootmuskaat 2 uien 200 g spekreepjes1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruiten en kook ze 5 min. Giet af. Ver... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 600 g spruiten 400 g appel (goudreinetten) 1 el vloeibare margarine 1 snufje peper 1 magere rookworst (275 g) 4 el walnoten 4 el gladde mosterd 1 el olijfolie1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Voeg de spruit... bekijk recept »
95 g hazelnoten 700 g geschoonde spruitjes 2 appels 30 g boter 2 el ahornsiroop1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. 2. Halveer de spr... bekijk recept »
1 boerenkip in ovenzak (ca. 930 g) 1 zak krieltjes in schil (pondje kriel) 1 zakje pijnboompitten (65 g) 2 zakken spruitjes (geschoond, a 350 g) 1 eetlepel (olijf)olie 1 zakje geraspte oude kaas (80 g)1. Oven op 175... bekijk recept »