Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

ZALMFILET MET TOMAAT EN PROVENCAALSE KRUIDEN

1/2 SINAASAPPEL. 4 ZALMFILETS. ZOUT EN PEPER. 25 GR. BOTER. 2 TOMATEN. 1 DOOSJE MAGGI SAUS VOOR VIS MET PROVENCAALSE KRUIDEN. Pers de sinaasappel uit. wrijf de zalm in met peper en zout en 1 eetl. sinaasappelsap. Verwarm de boter in een koekenpan en ... bekijk recept »

Kalfspotje Met Witte Wijn Tomaat En Sjalotjes

750 gr Kalflappen 6 sjalotten of 3 uien 4 eetl olijfolie vers gemalen peper en zout 1 eetl gehakte salie of dragon 1 eetl bloem 1 klein blikje tomaten puree 2 dl droge witte wijn 3 dl kalf of runderbouillon 200 gr kerstomaatjes 1 eetl honing Recep... bekijk recept »

Gestoofde Schouderkarbonade Met Ui En Gedroogde Tomaat

4 schouderkarbonades zout peper 60 g boter 1 el tomatenpuree 1 laurierblad 6 gedroogde tomaatjes op olie 1 fijngesneden ui 1 dl rode wijn 1 tl provencaalse kruiden Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de karbonades ... bekijk recept »

Ei En Tomaat A La Provencale

4 stuks eieren -2 grote tomaten -1 el. kruidenProvencaalse -1 grote ui -1 teentje knoflook -1 stuk paprikagroene -2 el. olijfolie -4 el. kaasgeraspte -Peper -Zout Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren,... bekijk recept »

Calamaris Met Tomaat En Basilicum

600 gr versegereinigde of diepgevroren inktvisringetjes3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de inktvisringetjes... bekijk recept »

Gevulde Tomaat Met Champignons En Geitenkaas

1 ui 8 vleestomaten 2 bakjes champignons 8 olijven zonder pit 150 gram geitenkaas 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepels citroensap 2 eetlepels paneermeel 2 eetlepels geraspte (oude) kaas 1 eetlepel Provencaalse kruidenmix peper zout. Snijd van... bekijk recept »

Provencaalse Ovenschotel Met Courgette, Tomaat En Gehakt

4 courgettes8 tomaten2 tenen knoflook4 eetlepels olijfolie400 g rundergehaktzoutpeper200 ml vleesbouillon (van tabletten)3 laurierbladen2 theelepels tijmblaadjes (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogde25 g groene of zwarte olijven zonder pit. Sm... bekijk recept »

Hartige Taart Met Tomaat En Ham

1 klant-en-klare kruimeldeeg bodem 4 tomaten 6 schijven ganda ham of gerookte ham 20 cl room 4 eieren 100g gemalen gruyerekas provencaalse kruidenev verse basilicumoregano,.. Leg de kant-en-klare deegbodem in een springvorm, druk de opstaan de kant t... bekijk recept »

Gevulde Tomaat Met Mozzarella

800 g varkensgehakt150 g mozzarella1 sjalot2 soeplepels gehakte peterselie12 tomatenverse pastapeper en zout Recept Gevulde Tomaat Met Mozzarella | Smulweb.nl   Recept Gevulde tomaat met Mozzarella vifke heeft dit rece... bekijk recept »

Linzensoep Met Tomaat En Prei

1 ui 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 250 gr linzen 1 blikje tomaatblokjes (400 gr) 2 kruidenbouillontabletten 2 dunne preien 3 stengels bleekselderij versgemalen peperzout Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit ... bekijk recept »

Pagina 25 van 100