Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Lamsbout En Gesmoorde Venkel Met Tomaat

1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg2 venkels3 tomaten3 soeplepels olijfolie1 teentje knoflook1 blokje vleesbouillonProvencaalse kruidenpeper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Hulpmiddelen Oven Hulpmiddelen - Oven B... bekijk recept »

Kabeljauwschotel Met Tomaat En Sinaasappel

5 el Becel Multi Voor koken(roer)bakken en braden 300 g panklare preiin dunne ringetjes 1 el (verse) Provencaalse kruidenfijngehakt zout versgemalen zwarte peper 1 sinaasappel 500 g kabeljauwfilet 2 tomatenin plakjes 50 g zachte geitenkaasverkruimeld... bekijk recept »

Ovenschotel Van Courgette En Tomaat

800 gr tomaat. 4 el olijfolie. 3 sjalotjes gesnipperd. 4 teentjes knoflook gehakt. 1 tl provencaalse kruiden. 4 courgette in plakjes. 5 eieren. zout en peper. 100 gr belegen geraspte kaas. 12 zwarte olijven in plakjes. Verhit helft van de olie en fru... bekijk recept »

Broccoli Met Tomaat En Kaas

1-2 broccolistronken 300 gr. aardappelschijfjes (uit koelvak) ong. 350 gr. kipfiletreepjes 10 cherrytomaatjes gerapste kaas naar smaak zout en peperprovencaalse kruiden Bak de kipfilet bruin, gebruik zout en peper naar smaak en voeg daarna de voorgek... bekijk recept »

Ovenschotel Van Courgette En Tomaat

800 gr tomaten 4 eetl olijfolie 3 sjalottengesnipperd 4 teentjes knoflookgehakt 1 eetl gehakte provencaalse kruiden of 1 theel. gedroogd 4 courgettes (ca 700 gr) geschildin plakjes van 1 cm 5 eieren zout en peper 100 gr geraspte jongbelegen kaas 12 z... bekijk recept »

Boterham Met Kaas En Tomaat In De Oven

Boterham plakken kaasoude kaas is het lekkerst tomaat ketchup provencaalse kruiden/oregano Beleg de boterham met de plakjes kaas. Leg hierop de tomatenplakjes. Smeer er wat ketchup op. Bestrooi het met kruiden. Leg de boterham in de oven. De boterham... bekijk recept »

Roergebakken Kipfilet Met Tomaat En Olijven

1 ui 1 teentje knoflook 10 groene olijven zonder pit 3 gedroogde tomaten op olie 4 tomaten 400 gram kipfilet 2 eetlepel olie vers gemalen peper 1 eetlepel provencaalse kruiden (gedroogd) 3 eetlepels rode pesto 200 g sugar snaps of peultjes 2 eetlepe... bekijk recept »

Gevulde Tomaat Met Gehakt.

4 grote vleestomatenzout & peper1 grote ui gesnipperdboter175 gram rijst4dl kippenbouillon (tablet)175 gr gehakt (kan half-omrund of kalkoen zijn)1/2 el gehaktkruiden1 teentje knoflook geperst3 el provencaalse kruiden1 zakje slamelange met rucola. Sn... bekijk recept »

Kruidenboter Gedroogde Tomaat

1/4 pajke roomboter. zon-gedroogde tomaten. 5 Groene olijven zonder vulling en 4 zwarte olijven. Olijfolie. Provencaalse kruiden. Zout,peper. Hulpmiddelen Komvork Hulpmiddelen - Komvork Voorbereiding Laat de boter op kamertemperatuur komenlaat de ol... bekijk recept »

Calamaris Met Tomaat En Basilicum

600 gr versegereinigde of diepgevroren calamars3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij ... bekijk recept »

Pagina 24 van 100