Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Basmatirijst Met Tomaat

Zout ? 300 g basmatirijst (pak ` 400 g) ? 2 uien ? 6 zongedroogde tomaten (potje) ? 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) ? 2 takjes peterselie ? 3 eetlepels olijfolie ? 3 eetlepels rode pesto (bakje ` 100 g) ? 2 theelepels Provencaalse kruiden In ... bekijk recept »

Lasagne Met Gorgonzola, Spinazie & Tomaat

6 vellen lasagne 200 g diepvries deelblokjes spinazie a la creme peper mespunt knoflookpoeder 4 tomaten 1 eetlepel Provencaalse kruiden 100 g gorgonzola 1 blikje tomatenblokjes (400 g) 1 eetlepel groene pesto Oven voorverwarmen op 175 graden. In een ... bekijk recept »

Sardientjestaart Met Tomaat

5 plakjes bladerdeeg2 blikjes sardientjes8 kerstomaatjes100 gr verse roomkaas5 sprietjes bieslook3 eieren1/8 l slagroom2 el tomatenpuree2 el provencaalse kruidenzoutpeper1 el paneermeelboter om in te vettenbloem om te bestuivenTaart in midden van ove... bekijk recept »

Lasagne Met Spinazie, Gorgonzola En Tomaat

Zout6 vellen lasagne200 g diepvries spinaziepeperknoflookpoeder4 tomateneetlepel Italiaanse of Provencaalse kruiden100 g Gorgonzola1 blikje tomatenblokjes (400 g)1 eetlepel groene pesto Oven voorverwarmen op 175 graden. In pan ruim water met zout aan... bekijk recept »

Hartige Taart Met Venkel En Tomaat

6 plakjes bladerdeeg1 venkelknol2 middelgrote uien4 (tros)tomaten100 g ontbijtspek2 el gedr. provencaalse kruiden4 eierenscheutje (koffie)melk150 geraspte belegen kaaszout en peper Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan. Bak de spekreepjes ca. 5... bekijk recept »

Ei En Tomaat A La Provencale

4 stuks eieren 2 grote tomaten 1 el. kruidenProvencaalse 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 stuk paprikagroene 2 el. olijfolie 4 el. kaasgeraspte Peper Zout Verhit de olie in een kleine hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de papri... bekijk recept »

Ei En Tomaat A La Provencale

4 stuks eieren 2 grote tomaten 1 el. kruidenProvencaalse 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 stuk paprikagroene 2 el. olijfolie 4 el. kaasgeraspte Peper Zout Verhit de olie in een kleine hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de papri... bekijk recept »

COURGETTE MET UI EN TOMAAT

2 courgettes samen ca 400 gr 2 flinke uien 2 teentjes knoflook 4 grote vleestomaten 1 theel Provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl fijngehakte peterselie Verhit de olie in een pan en laat de ui glazig fruiten. Laat de ... bekijk recept »

Kip, Provencaalse Met Courgette En Tomaat

1 maiskip 1 citroen grof zeezout peper 5 el olijfolie extra vierge 4 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 courgette 1 bakje romaatjes 10 zwarte olijven zonder pit Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie. Bestrooien met zout en peper. ... bekijk recept »

Calamaris Met Tomaat En Basilicum

600 gr versegereinigde calamars3 teentjes knoflook1ui4 rijpe tomatende heft van een glaasje olijfolie1 mespuntje cayennepeper1 mespuntje Provencaalse kruiden4 takjes basilicumzout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij ze in ringetjes.... bekijk recept »

Pagina 23 van 100