Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat

0.25 bosje bieslook 2 stukken gele paprika's 3 grote tomaten 200 eetlepels olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder 200 g pasta "orecchiette" (oortjespasta) 0,25 bosje platte peterselie sap van 1/2 citroen zwarte peper en zout 1. Verwarm de ov... bekijk recept »

Provençaalse pasta met tonijn en tomaat

500 g trostomaten 2 blikjes tonijn op olijfolie (160g) 5 el kruidenolie 165 g zwarte knoflookolijven 1 blikje anjovis op olijfolie (46g) 1 snufje zout 1 snufje peper 300 g fusilli pasta 20 g basilicum 80 g Grana Padano kaasflakes1. Breng in ... bekijk recept »

Pasta met tapenade van tomaat

enkele basilicumblaadje 200 g conchigliette nr. 40 150 g tapenade van tomaten zout 1 koffielepel olijfolie1. Kook de pasta gedurende 7 minuten in gezouten water. 2. Meng de tapenade van tomaat met de pasta en werk af met enkele basilicumblaadjes. bekijk recept »

Plaatpizza met tomaat

Mix voor pizzabodem (bv Pizzabodem Italiaans van Koopmans) 5 a 6 tomaten 1 rode ui zout en peper 2 eetl olijfolie Verse blaadjes basilicum 1 theel gedroogde Italiaanse kruiden 75 gr zachte geitenkaas Snufje suiker 1 eetl bloem bekijk recept »

Minitaco met tomaat en tonijn

4 zachte taco's 4 eetlepels tomatensaus (uit pot) 2 geroosterde paprika's (in reepjes) 1 blikje tonijn in olie (uitgelekt) 50 g pittige kaas ((30, bijv. Milner gerijpt), geraspt)1. Grill voorverwarmen. Taco's op bakplaat l... bekijk recept »

Spinazie met rode peper en tomaat

3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook 1 rode peper 1 zak panklare spinazie (600 g, voordeelzak) 2 eetlepels sojasaus1. Halveer 3 tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in reepjes. Verhit 3 el olijfolie in een wok ... bekijk recept »

Carpaccio van tomaat met grijze garnalen

4 400 g grijze garnalen enkele blaadjes basilicum 1 handvol pijnboompitten 1 handvol Italiaanse notenmix 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels witte wijnazijn peper en zout1. Zet een antikleefpan op het vuur met de Italiaanse notenmix en rooster ze kort... bekijk recept »

Bruschetta met tomaat en basilicum

2 tomaten 1 teen knoflook 1 el olijfolie 1 ciabatta 4 basilicumblaadjes1. Kruis de tomaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water, spoel af met koud water, ontvel, verwijder pitjes en snijd vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook en pers ui... bekijk recept »

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

0.5 citroen 200 g gedroogde kikkererwten 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik) 0,5 theelepel komijnpoeder 2 teentjes look 3 eetlepels olijfolie 0.5 theelepel pikant paprikapoeder 0.25 g saffraan 4 plakjes serranoham 2 stengels soepselderij met b... bekijk recept »

Aubergine met champignon en tomaat

aubergines gedroogde tijm rode wijn champignons cherrytomaten tomaat sjalotje balsamicoazijn olijfolie knoflook 1. Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten s... bekijk recept »

Pagina 3 van 100