1000 recepten met tomaat
1 eetlepel (zonnebloem)olie250 gram gesneden prei2 (tros)tomaten500 gram gekookte aardappelen (vastkokers)zoutpeper100 gram geraspte belegen kaas1/8 liter slagroom Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok of koekenpan ... bekijk recept »
2 bagels 1 blikje tonijn op olie (netto 200 g) 1/2 bakje Griekse yoghurt (a 150 ml) 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel fijngeknipte dille of bieslook zout versgemalen peper 2 tomaten Giet de tonijn af. Roer de yoghurt los met de mayonaise, 3/4 eetlepel ... bekijk recept »
Ciabatta of Turks brood Feta Zongedroogde tomaten Knoflook Goedeliefst zeer aromatische Olijfolie Voorbereiding Marineer de zongedroogde tomaten in olijfolie en geperste knoflook voor een nacht of minimaal 2 uur. Bereidingswijze Bestrijk het brood ... bekijk recept »
50 gram ravioli (gevuld met spinazie)1 el. olijfolie1 doosje kerstomaatjes100 gram gesneden rookvlees Bereidingswijze Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en meng de olijfolie erdoorzodat ze niet aan elkaar kleven... bekijk recept »
Peperzout1 grote ui100 gram kaas (jong belegen)100 gram ontbijtspek (in plakjes)2 eieren4 tomaten (gedroogd op olie2 el. van de olie)4 el. melk4 plakjes bladerdeeg6 el. roomkaas (versmet kruiden) Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een ... bekijk recept »
2 aubergines2 tl. zout2 bollen mozzarella3 vleestomatenolijfolie2 tl. oregano400 gram couscous Voorbereiding Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in plakken van anderhalve centimeter dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze e... bekijk recept »
1 pistolet of een dikke snee brood 1 dikke tomaat teentje knoflook sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken peper naar smaak 3 pijpjes bieslook De nog warme toast inwrijven met het teentje knoflook. Verdeel er de t... bekijk recept »
1 heel ongesneden casinobrood 400 g gesneden gerookte ham 2 bollen mozzarella 3 grote pommodori of vleestomaten 8 blaadjes fijngesneden basilicum of 4 eetlepeltjes basilicum op olie (Silvo) versgemalen peper en zout 50 g. boter om te smeren De bro... bekijk recept »
1,5 kg. aardappelen 800 gram gesneden boerenkool 2 uien 6 tomaten 2 eetlepels boter 4 eetlepels azijn 1 dl. melk zout peper. Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool er boven op. Kook de boerenkool met aardappelen in ongev... bekijk recept »
150 g zachte gezouten boter 1-2 tl fijngesneden rozemarijn 2-3 el fijngesneden gedroogde tomaat 1-2 tl limoensap peper Hulpmiddelen Folie Hulpmiddelen - Folie Bereidingswijze Meng de boter met de rest van de ingredienten. Vorm de boter tot een rol e... bekijk recept »