Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Aardappel-preischotel Met Tomaat En Kaas

1 eetlepel (zonnebloem)olie250 gram gesneden prei2 (tros)tomaten500 gram gekookte aardappelen (vastkokers)zoutpeper100 gram geraspte belegen kaas1/8 liter slagroom Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok of koekenpan ... bekijk recept »

Bagel Met Tonijn En Tomaat

2 bagels 1 blikje tonijn op olie (netto 200 g) 1/2 bakje Griekse yoghurt (a 150 ml) 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel fijngeknipte dille of bieslook zout versgemalen peper 2 tomaten Giet de tonijn af. Roer de yoghurt los met de mayonaise, 3/4 eetlepel ... bekijk recept »

Feta - Zongedroogde Tomaat Hapje

Ciabatta of Turks brood Feta Zongedroogde tomaten Knoflook Goedeliefst zeer aromatische Olijfolie Voorbereiding Marineer de zongedroogde tomaten in olijfolie en geperste knoflook voor een nacht of minimaal 2 uur. Bereidingswijze Bestrijk het brood ... bekijk recept »

Pastaspiesjes Met Tomaat En Rookvlees

50 gram ravioli (gevuld met spinazie)1 el. olijfolie1 doosje kerstomaatjes100 gram gesneden rookvlees Bereidingswijze Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en meng de olijfolie erdoorzodat ze niet aan elkaar kleven... bekijk recept »

Hartige 'gebakjes' Met Spek, Ui En Gedroogde Tomaat

Peperzout1 grote ui100 gram kaas (jong belegen)100 gram ontbijtspek (in plakjes)2 eieren4 tomaten (gedroogd op olie2 el. van de olie)4 el. melk4 plakjes bladerdeeg6 el. roomkaas (versmet kruiden) Halveer de plakjes spek en bak ze zachtjes uit in een ... bekijk recept »

Gegrilde Aubergine Met Tomaat, Mozzarella En Couscous

2 aubergines2 tl. zout2 bollen mozzarella3 vleestomatenolijfolie2 tl. oregano400 gram couscous Voorbereiding Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in plakken van anderhalve centimeter dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze e... bekijk recept »

Knoflookbrood Met Tomaat En Cambozola Kaas

1 pistolet of een dikke snee brood 1 dikke tomaat teentje knoflook sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken peper naar smaak 3 pijpjes bieslook De nog warme toast inwrijven met het teentje knoflook. Verdeel er de t... bekijk recept »

Tosti's Met Ham, Tomaat, Mozzarella En Basilicum.

1 heel ongesneden casinobrood 400 g gesneden gerookte ham 2 bollen mozzarella 3 grote pommodori of vleestomaten 8 blaadjes fijngesneden basilicum of 4 eetlepeltjes basilicum op olie (Silvo) versgemalen peper en zout 50 g. boter om te smeren De bro... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot Met Tomaat En Ui

1,5 kg. aardappelen 800 gram gesneden boerenkool 2 uien 6 tomaten 2 eetlepels boter 4 eetlepels azijn 1 dl. melk zout peper. Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool er boven op. Kook de boerenkool met aardappelen in ongev... bekijk recept »

Boter Met Rozemarijn En Gedroogde Tomaat

150 g zachte gezouten boter 1-2 tl fijngesneden rozemarijn 2-3 el fijngesneden gedroogde tomaat 1-2 tl limoensap peper Hulpmiddelen Folie Hulpmiddelen - Folie Bereidingswijze Meng de boter met de rest van de ingredienten. Vorm de boter tot een rol e... bekijk recept »

Pagina 33 van 100