Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Galette Met Gebakken Tomaat En Tapenade.

-150 gram geitenkaas. -1 dl. zure room. -1 el. klein gesneden basilicum. -zwarte peper. -4 rondjes bladerdeeg (doorsnede 15 cm.) -4 el. rode tapenade. -4 rijpe Romano tomaten. -2 el goede olijfolie. -bieslook peterseliebasilicum. -10 gram rucola. -2 ... bekijk recept »

Tonijnstok Met Tomaat

1 kleinstokbrood (wit of bruin) 1 blikje tonijn op olie 2 eetlepels mayonaise 2 fijngehakte gedroogde tomaatjes, 2 verse tomaten, 2 fijngehakte augurken zout en peper. Snijd het stokbrood in tweeen, bestrijk de helften met de spread, snij de tomaten ... bekijk recept »

Mozzarella Met Tomaat En Pesto

1 bolletje mozzarella2 tomatengroene pesto of verse basilicum Bereidingswijze Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes/ platte stukjesleg op elk plakje tomaat een plakje mozzarella en een blaadje verse basilicum of een mespunt groene pesto Serveer... bekijk recept »

Visfilet Met Tomaat Uit De Oven

4 stevige stukken witvisfilet a 200 gram (bijv. kabeljauw of heilbotfilet)sap van 1 citroen6 tomatentakje verse basilicum4 kleine klontjes botertakjes verse basilicum ter garnering. Leg de visfilets in een ovenschaal, besprenkel ze met citroensap en ... bekijk recept »

Mosselen Met Pasta, Olijf En Tomaat

1 rode ui 2 teentjes knoflook 100 gr ontpitte zwarte olijven 3 eetl olijfolie 300 gr gekookte mosselenzonder schelp 400 gr tomatenblokjes (blik) met sap 400 gr spaghetti 2 eetl. vers gehakte peterselie peper en zout Maak de ui schoon en snijd hem in ... bekijk recept »

Bruschetta Met Tappenade Van Tomaat Met Pijnboompitten

1 kg ontvelde tomaten (vers) 1 bos basillicum 5 sjalotten 300 gr zongedroogde tomaatjesklein gesneden olijfolie zout (zeezout) 100 gr pijnboompitten (gebrand) 2 eetlepes tomatenpuree 13 druppels tabasco 20 crostini's gemaakt van ciabatta brood knoflo... bekijk recept »

Carpaccio Van Serranoham En Tomaat

200 gram ongepelde pistachenootjes 1 1/2 theelepel basilicum 1 theelepel Italiaanse kruiden 2 citroenen 6 eetlepels olijfolie met basilicum zout versgemalen zwarte peper 24 minitrostomaatjes 300 gram serranoham (in dunne plakjes) 50 gram Ruc... bekijk recept »

Aardappeltjes Met Tomaat En Venkel

500 g biologische aardappelen 250 g uien 1 grote venkelknol 250 g kerstomaatjes zoutpeper 4 el olijfolie Hulpmiddelen Braadslede of ovenschaal Hulpmiddelen - Braadslede of ovenschaal Bereidingswijze Aardappelen goed wassen en in stukjes snijden... bekijk recept »

Antipasti: Mozzarella Met Zongedroogde Tomaat

Verse Mozzarella of goede buffel mozzarellaZongedroogde tomaten op olieolijf olie eerste persing liefst een kruidig typebasilicum of zelfgemaakte pesto (zie mijn pesto gerecht)zout en peper naar smaak. Voorbereiding Snijd de mozzarella en tomaat in k... bekijk recept »

Kabeljauw Met Dragon, Tomaat En Knoflook

4 Kabeljouw filets met vel van 150 gr. 3 dl kippenbouillon 3 teentjes knoflookgeperst stukje citroenschil 12 vastkokende aardappels zout en peper. 1 el fijngesneden sjalot 4 el fijngesneden dragon 125 gr boter 500 gr spinazie 4 tomaten. ontveldzaadje... bekijk recept »

Pagina 35 van 100