1000 recepten met tomaat
? 400 gr spitskool ? zout naar smaak ? 1 tomaat ? 75 gr belegen Goudse kaas met komijn ? 15 gr boter ? 15 gr bloem ? 1? dl bouillon ? peper naar smaak 1. In een pan met weinig water en zout de spitkool in ca 10 min gaar koken 2. Intussen de tomaat wa... bekijk recept »
12 niet al te grote plakken boerenbrood (of stokbrood), 75 ml milde olijfolie, 75 gram stevige Hollandse geitenkaas, 2 blikjes ansjovisfilets, 6 takjes verse oregano, (versgemalen) zwarte peper. Voor de tomatentopping. 2 middelgrote tomaten, 1 knoflo... bekijk recept »
2 beschuitenverkruimeld ? 2 eetlepels bloem ? 1 1/2 deciliter bouillon ? 1 ei ? 500 g gehakt ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1/4 theelepel nootmuskaat ? 1 eetlepel olijfolie ? snuifje peper ? 1/2 rode paprika (in blokjes) ? 1 kleine tomaat (in blokj... bekijk recept »
1 konijn2 blaadjes laurierpeperzout8 tomaten1 rode paprika1 groene paprika1 gele paprika100 g boter (bakboter)1 dl droge witte wijn2 dl kippenbouillon1 pimento Het kleingesneden konijn aan alle kanten mooi laten kleuren in de boter. Overgieten met de... bekijk recept »
1 wit vloerbrood knoflookgepeld (ik hou van VEEL) Tomaatin stukjes zout olijfolie Snijd het vloerbrood in sneden en rooster die onder de grill totdat ze krokant zijn. Wrijf de plakken in met verse knoflook, tomaat en zout en besprenkel met olijfo... bekijk recept »
5 eetlepels aromatische olijfolie 4 geplette of uitgeperste teentjes knoflook 4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond broodboerenbrood of een vloerbrood 1 zeer rijpesappige tomaatin tweeën gesneden Bereidingswijze Vermeng in een kopje de oli... bekijk recept »
50 g bloem 1 groot ei zout 150 g zwarte olijven (of half zwart/half groen)grofgehakt 5 gedroogde tomaten op oliegrofgehakt 2 tenen knoflookfijngehakt 1 sjalotgesnipperd 2 tl tijm 2 el fijngehakte peterselie (bieslook is ook prima) 2-4 tl cayennepeper... bekijk recept »
200 gram linzen 250 gram rijpe tomaten 1 kleine prei 1 ui 1 larierblad paar takjes peterselie zout maggi. Schil en snipper de ui. Breng 3/4 liter water aan de kook met de ui, wat zout, het laurierblad en de linzen. Kook de linzen met de deksel... bekijk recept »
12 verse oesters 2 tomatenin blokjes (zonder zaadjes) 2-3 eetlepels fijngeknipte verse bieslook 75 ml slagroom 3 eetlepels geraspte kaas Steek de oesters één voor één open (zie serveertips). Schenk het vocht uit de oes... bekijk recept »
4 sneden stokbrood van ongebleekt tarwemeel 4 plakken serranoham 3 stevige rode tomatenontpit en zonder sapalleen vruchtvlees Spaanse olijfolie van de beste kwaliteit 4 plakjes geroosterde rode paprika 1 teentje knoflook peterselie Alioli Grilleer de... bekijk recept »