Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Eiersalade Met Tomaat, Feta En Ansjovis

8 hardgekookte eieren 5 tomaten zout 150 g fetakaas 1 zak of krop sla 1 blikje ansjovis 2 eetl. olijfolie (extra vergine) 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde oregano Kook de eieren hard en snijd ze in stukjes. Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten ... bekijk recept »

Varkensvlees Met Gebakken Tomaat En Basilicumbrood

300 g varkensgebraad 6 pruimtomaten olijfolie zwarte peper 100 g jonge spinazie 1 bundel basilicum 1 Turks brood 100 g cheddar 2 citroenen (elk in 4 partjes gesneden) zout grof zeezout 2. Strijk een bakplaat in met olijfolie. Leg er het vlees en de t... bekijk recept »

Mozzarella En Tomaat Op Een Bedje Van Rucola Sla.

1 bol mozzarella 2 tomaten 30 gr rucola sla Basilicumazijn Olijfolie Peper Zout Dressing: 2 eetlepels basilicumazijn 1 eetlepel olijf olie peper zout. Voorbereiding Roer de basilicumazijn en olie en peper en zout door elkaar. Bereidingswijze Snij de... bekijk recept »

Couscoussalade Met Mosselen En Tomaat

125 gr couscous2 dl groentebouillon(tablet)1 el olijfolie1 teen knoflook(fijngehakt)1 tl paprikapoeder1 tl korianderpoeder3 vleestomaten(ontveldvruchtvlees in blokjes)1/2 literblik reuzen- of boterbonen(uitgelekt)250 gr gekookte mosselen uit de schel... bekijk recept »

Gerookte Zalm Met Komkommer En Gedroogde Tomaat

6 schellen gerookte zalm, 2 sjallotjes, 1 komkommer, balsamico-azijn, gedroogde tomaten op olie, peper en zout Meng de komkommer met de stukjes zalm, sjallotjes en de tomaten. Voeg hierbij 2 eetlepels van de olie van de tomaten + 1 theelepel balsamic... bekijk recept »

PITA Met Lamsfilet En Tomaat.

500 gram lamsfilet peper - zout 2 el olijfolie 1 teentje knoflook (geschild en geperst) 400 gram kerstomaatjes 8 pitabroodjes 400 gram kwark enkele blaadjes munt Bereidingswijze Snijd de lamsfilet en kleine stukjes en breng ze op smaak met zout en pe... bekijk recept »

Broodquiche Met Prei En Tomaat.

8-10 sneetjes brood zonder korst. 1 eetl. olijfolie 300 gr. panklare preiringetjes 1 uitgeperste teen knoflook. 1 theel. tijm 3 eieren los geklopt 1 dl. room. 100gr. kaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas. 2 tomaten in dunne plakjes. Bekleed de ... bekijk recept »

Ovenschotel Met Tomaat En Aardappel

750 gr. aardappelen500 gr. tomatenbasilicumoreganobotergeraspte kaas2 dl. melk1 pakje room culinair.de aardappelen bijna gaar koken met iets zouten de tomaten in plakken snijden. de oven voorverwarmen op 22o gr. en de ovenschaal invetten. De aardappe... bekijk recept »

Witte Bonensalade Met Tomaat

? blik witte bonen3 tomaten2 lente-uitjes1 teentje knoflook6 eetlepels azijn 3 eetlepels olijfoliepeperzout Bereidingswijze Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af met koud water. Snijd de gewassen tomaten in partjes en de lente-uitjes in ringen... bekijk recept »

Gegratineerde Bleekselderij Met Tomaat

1 ui1 struik bleekselderij3 vleestomaten (ca. 500 gr.)50 gr. boter2 el bloem1/4 l. melk1 tl Hollandse mosterd,. 150 gr. geraspte belegen kaaspeper2 beschuiten Intussen in pan rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor sche... bekijk recept »

Pagina 39 van 100