Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Afrikaanse Tomaat-karnemelksoep

1kg tomaat 1 blikje tomaten puree 3 dl karnemelk een kein beetje creme frais sap van 1/2 citroen tabasco naar smaak 2 ons avocado puree of de puree van twee advocado's Hulpmiddelen Blender of een staafmixer Hulpmiddelen - Blender of een staafmi... bekijk recept »

Venkel Met Tomaat

1 ei 1kg venkel 4 tomaten 1dl witte wijn 1 kippebouillontablet In pan met wijn en bouillontablet,venkel zachtjes gaarkoken in 20 min. Afgieten. Tomaten toevoegen en 2 min. meewarmen. Overdoen in schaal. Eistukjes erover strooien. Garneren met achterg... bekijk recept »

Paddestoeltjes Van Ei En Tomaat

6 hardgekookte eieren 3 kleine tomaatjes 1 krop sla Maak een redelijk dikke mayonaise en bedek er de bodem van een schotel mee. Pel de eieren en snijd er onderaan een stukje af, zodat ze rechtop kunnen staan. Neem kleine tomaatjes van dezelfde afmeti... bekijk recept »

Barbecue, Broodjes Met Tomaat En Ui

1 wit casinobroodbotterdunne uie ringeplakkies tamaties soutpeper -smeer botter op alle snye brood aan binnekant van sny -doen dan op die helfde van die snye brood daar bo-op eers plakkies tamaties en daar bo-op uiringe(nie teveel nie) -bring op smaa... bekijk recept »

Geroosterde Tomaat Gevuld Met Een Zuiderse Ratatouille

-4 grote tomaten -1 rode ui -1 rode Spaanse peper -1 aubergine -100 gr mozzarella -1 el basilicum (gesnipperd) -olijfolie Extra Vierge -1 theelepel balsamico vinigraitte -vers gemalen zwarte peper -grof zeezout -Verhit wat olijfolie en stoof de ui wa... bekijk recept »

Boontjes Met Tomaat En Ui

750 gr dunne sperciboontjes1 grote ui4 vleestomaten30 gr boter1/2 thl tijmblaadjeszout en peper. Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Stoof de bonen in 7-8 min beetgaar. Bak de ui 5 min in de boter en v... bekijk recept »

Tomaat-olijfbrood

350 gram broodmix 200 ml water 1 eL olijfolie een halve theelepel zout 20 groene olijven 8 gedroogde tomaten 1 theelepel italiaanse kruiden 1 teen knoflook Hulpmiddelen Broodbakmachine. Hulpmiddelen - Broodbakmachine. Voorbereiding Snij de olijven e... bekijk recept »

Bruschetta Met Tomaat

4 flinke rijpe harde tomaten. 3 grote takken verse basilicum Mooie lente ui. P/Z naar smaak 4 eetlepels mooie olijfolie Flinke teen knoflookgepeld en aan de bolle kant een stukje recht afgesneden. Italiaans broodliefst brood uit Pulia. Dit is een f... bekijk recept »

Amuse Met Aardappel En Tomaat

1 tomaatgedroogdeop olie -200 gr. aardappel -0.2 bolletje mozzarella -2 el. basilicumversefijngehakte -1 el. olijfolieextra vergine -Peper -Zout Bereidingswijze De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken. De aardappel pellen en in... bekijk recept »

Aardappelen Met Tomaat

1 kg. aardappels van gelijk formaat (gladkokers)circa 750 gr. tomaten. 50 ml. olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen.1 eetlepel oreganovers of uit de diepvrieszout en versgemalen peper. Voorbereiding Borstel de aardappelen goed schoon en kook z... bekijk recept »

Pagina 47 van 100