1000 recepten met tomaat
5-6 ons gamba's (rauw maar bevroren)6-8 tenen knoflook1-2 kopjes olijfolie6 ons (tros- of pruim-)tomatenkaneel. Hulpmiddelen Ovenschotel Hulpmiddelen - Ovenschotel Voorbereiding Snijd de tomaten in dunne plakken. Marineer de gamba's in een mengsel v... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie, 1 uigesnipperd, 1 rode paprika in stukjes, 200 gram wildpoelet, 1 dl rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 3 stevige rijpe tomaten, 50 gram chorizo, 1 ei, ca 1 eetlepel zoutversgemalen peper, 1 eetlepel heel fijngehakte p... bekijk recept »
1 kleine ui 2 el boter of margarine 1 el kerriepoeder(mild) 3 el bloem 1 blikje kokosmelk(netto 165 ml) 1 el tomatenpuree 2 kruidenbouillontabletten 1 blikje mais(nettogewicht ca. 300 gr) 2 tomaten zoutpeper 6 takjes selderij Soep in ca. 5 min. verwa... bekijk recept »
250 gr. lamsbout zonder bot1 ui1 teentje knoflook3 tomaten40 gr. boterzoutpeper300 gr. (diepvries)sperziebonen1 eetlepel paprikapoeder1/8 l. slagroom en 1 eetlepel peterselie. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees bruin. Roer de ui en de ... bekijk recept »
1 kg lamsbout, 2 venkels, 3 tomaten, 3 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 blokje vleesbouillon, Provencaalse kruiden, 2,5 dl water, peper en zout. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 210?C Bereidingswijze Het knoflookteentje in twee snijdener de g... bekijk recept »
4 kleine tomaten 1/4 komkommer 1 blik lychees (netto ca. 565 gram) 1 kropsla Snijd de gewassen tomaat in partjes. De komkommer in plakjes en daarna in reepjes. Laat de lychees in een vergiet uitlekken en halveer ze dan. Sla de gewassen kropsla goe... bekijk recept »
50 gr zachte boter1 eetlepel dragonmosterd1 eetlepel geraspte kaas3 trostomaten10 sneetjes bruin of volkoren brood. Roer de boter met de mosterd en de kaas tot een glad mengsel. Was de trostomaten, dep ze goed droog en snij ze in dunne plakjes. Besme... bekijk recept »
4 stukjes feta 1 groene paprika rodezongerijpte tomaten oreganotabasco of zwarte peperolijfolie Doe de feta ? kaas in een ovenvaste schaal of in vier aparte schaaltjes (persoonlijk leuker). Schenk er de olijfolie over die je hebt aangelengd met een s... bekijk recept »
1 lamsschouder600 gram tomaten [ontvelde tomaten4 tot 5 teentjes knoflook [gesnipperd]5 EL olijfolie2 TL gedroogde oregano1 l heet water400 gram pastazoutpeper50 gram parmezaanse kaas 3]zet de schaal in de oven en braad het vlees 1uur en 10 minuten. ... bekijk recept »
2 aubergines (samen ca. 450 g) in plakken 450 g tomaten ontveld en fijngehakt 1 uitje 150 ml olie 450 g lamsvlees zonder been 2 dikke sneden witbrood zonder korst 2 tl komijnpoeder 1 el tomatenpuree 450 ml kippebouillon 1/2 tl pimentpoeder 450 ml pla... bekijk recept »