Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Verse Sardienen Met Tomaat, Look En Venkel

20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »

Verse Sardienen Met Tomaat, Look En Venkel

20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »

Bruscetta Met Tomaat

?breed stokbrood of pain de campagne ?4-6 knoflookteentjes ?olijfolie ?1 ui ?gepelde tomatenin stukjesontpit en uitgelekt (kan eventueel uit blikis minder smaakvol maar wel sneller) ?zoutpeper nar smaak ?eventueel verse basilicum Stokbrood in schuine... bekijk recept »

Acquacotta (soep Met Tomaat, Ui En Basilicum)

500 gr rijpe tomaten 6 eetlepels koudgeperste olijfolie 1 kg uiengesnipperd 200 gr parmaham met een grote vetrand of ongerookt doorregen spekfijngehakt zout en vers gemalen zwarte peper een royale portie verse basilicumblaadjesin grove stukken getrok... bekijk recept »

Kabeljauwpakketjes Met Tomaat

400g kabeljauwfiletvers of te diepvries2 tomaten6 eetlepels soepgroentezout en pepertijm2 teentjes knoflookboteraluminiumfolie De kabeljauwfilet eventueel ontdooien en verdelen in 4 gelijk stukken. De tomaten in plakjes snijden. De soepgroenten verde... bekijk recept »

Olijven-feta-tomaat Brood Met Tijm

180 ml water15 gram zeezout380 gram meel (gebuild)3 scheuten pittige olijfolie of extra vergine1 1/2 theelepel tijm13 gram verse gist50 gram feta50 gram groene olijven50 gram zongedroogde tomaten1 ei Doe water, olijfolie, zout, meel, tijm en gist in ... bekijk recept »

Scampi Pannetje Met Tomaat, Basilicum En Kaas

6 grote scampi 4 kersttomaatjes 3 kleine trostomaten 3 blaadjes basilicum Voor de saus: 1 ui 1 teentje knoflook 2 soeplepels olijfolie 3 a 4 afgestreken eetlepels witte bloem tijm laurier een halve (grote) fles droge witte wijn een halve (of 1/4) eet... bekijk recept »

Arroz A La Mexiicana, Gebakken Rijst Met Tomaat En Doperwten

1 gr ui 1 dl olie 250 gr droogkokende rist 1 kippebouillon tablet 4 dl water 7 el gezeefde tomaat {of twee el tomaten puree} 2 el diepvriesdoperwten Ui pellen en snijden{niet te fijn }.In een hapjespan de olie verhitten en hierin ongeveer 3 min de ui... bekijk recept »

Reuzengamba's Met Tomaat, Knoflook En Koriander

4 reuzengamba's (200 g per stuk) 2 tomaten 4 tenen knoflook 1 bos koriander olijfolie 2 dl witte wijn peper en zout Voorbereiding Leg de gamba's in een schotel en bestrooi met fijngehakte tomaatknoflook en koriander. Voeg olijfoliewijnpeper en zout t... bekijk recept »

Mosselsoep Met Tomaat En Bleekselderij

1 kilo mosselen,2 tenen knoflook,4 stengels bleekselderij,3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Daregal) ca. ? liter visbouillon,1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g) zout,peper. Zeef het mosselkookvoc... bekijk recept »

Pagina 43 van 100