1000 recepten met tomaat
20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »
20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »
?breed stokbrood of pain de campagne ?4-6 knoflookteentjes ?olijfolie ?1 ui ?gepelde tomatenin stukjesontpit en uitgelekt (kan eventueel uit blikis minder smaakvol maar wel sneller) ?zoutpeper nar smaak ?eventueel verse basilicum Stokbrood in schuine... bekijk recept »
500 gr rijpe tomaten 6 eetlepels koudgeperste olijfolie 1 kg uiengesnipperd 200 gr parmaham met een grote vetrand of ongerookt doorregen spekfijngehakt zout en vers gemalen zwarte peper een royale portie verse basilicumblaadjesin grove stukken getrok... bekijk recept »
400g kabeljauwfiletvers of te diepvries2 tomaten6 eetlepels soepgroentezout en pepertijm2 teentjes knoflookboteraluminiumfolie De kabeljauwfilet eventueel ontdooien en verdelen in 4 gelijk stukken. De tomaten in plakjes snijden. De soepgroenten verde... bekijk recept »
180 ml water15 gram zeezout380 gram meel (gebuild)3 scheuten pittige olijfolie of extra vergine1 1/2 theelepel tijm13 gram verse gist50 gram feta50 gram groene olijven50 gram zongedroogde tomaten1 ei Doe water, olijfolie, zout, meel, tijm en gist in ... bekijk recept »
6 grote scampi 4 kersttomaatjes 3 kleine trostomaten 3 blaadjes basilicum Voor de saus: 1 ui 1 teentje knoflook 2 soeplepels olijfolie 3 a 4 afgestreken eetlepels witte bloem tijm laurier een halve (grote) fles droge witte wijn een halve (of 1/4) eet... bekijk recept »
1 gr ui 1 dl olie 250 gr droogkokende rist 1 kippebouillon tablet 4 dl water 7 el gezeefde tomaat {of twee el tomaten puree} 2 el diepvriesdoperwten Ui pellen en snijden{niet te fijn }.In een hapjespan de olie verhitten en hierin ongeveer 3 min de ui... bekijk recept »
4 reuzengamba's (200 g per stuk) 2 tomaten 4 tenen knoflook 1 bos koriander olijfolie 2 dl witte wijn peper en zout Voorbereiding Leg de gamba's in een schotel en bestrooi met fijngehakte tomaatknoflook en koriander. Voeg olijfoliewijnpeper en zout t... bekijk recept »
1 kilo mosselen,2 tenen knoflook,4 stengels bleekselderij,3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Daregal) ca. ? liter visbouillon,1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g) zout,peper. Zeef het mosselkookvoc... bekijk recept »