Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gehaktschotel Met Tomaat En Mozzarella

2 el paneermeel, 1 el melk, 250 gr rundergehakt, zoutpeper, 1 tl basilicum, snufje knoflook poeder(of vers), 3 grote tomaten, 1 bolletje mozzarella, scheutje citroensap, basilicum. 4 min. op vol vermogen. bekijk recept »

Compote Van Zachte Paprika En Tomaat

100 gr rode paprikageschild en in julienne gesneden 1 vleestomaatgepelduitgehaald en in stukken gesneden 1 kleine uiin julienne gesneden 1 takje tijm en laurier een beetje tomaatpuree peper en zout 1/2 teentje look 5cl gewone olijfolie voor d... bekijk recept »

Mini Quiches Met Tomaat En Basilicum

12 velletjes bladerdeeggedroogde tomaat op olie (ca. 6-8 stuks)bosje verse basilicum4 eieren100 ml. room? kopje geraspte belegen kaaszeezout en zwarte peper Uit het bladerdeeg rondjes steken en die in de muffinvormpjes drukken. De tomaat in reepjes s... bekijk recept »

Bruschetta Met Tomaat

18 knapperige Italiaanse brood van ongeveer 2,5 centimeter dik2 teentjes knoflookgeperst1,4 deciliter olijfoliezout en peper4-5 tomaten afhankelijk van de grootte18 basilicumblaadjes. Bereidingswijze De sneden brood op een bakplaat leggen en 10 minut... bekijk recept »

Crostini Met Tomaat En Of Tonijnsalade

2 stokbroden in plakjesvan plm. 1 1/2 cm - olijfolie - 3 tenen knoflook (uit de pers) - 500 gram pomodori tomaten (ontpit) - 1 bosje of pakje basilicum - Peperzout - 1 groot blik tonijn - 1 kleine ui (fijngesneden) - Kappertjes - Mayonaise Vlak voor ... bekijk recept »

Geroosterd Knoflookbrood Met Tomaat

4 sneden grof boerenbrood2 teentjes knoflook1 tomaatontveld en in piepkleine blokjes50 gr. gehakte olijven4 ansjovisfiletsgehakt2 eetl. extra vergine olijf oliepeper Voorbereiding Rooster het brood in de oven of op de grill.Snijd de knoflook doormid... bekijk recept »

Crostini Met Tomaat, Mozzarella En Ansjovis

12 dunne plakjes stokbrood12 plakjes tomaat12 plakjes mozzarella6 ansjovisjesin lengte gehalveer2 el fijngehakte marjolein. Voorbereiding Plakjes stokbrood roosteren Bereidingswijze Stokbrood beleggen met plakje tomaatplakje mozzarellareepje ansjovis... bekijk recept »

Italiaanse Salade Van Tomaat En Aardappelen.

500 gr. aardappelenvastkokend. 500 gr. cherrytomaatjes. 1 kleine ui. 1 teentje knoflook. rozemarijngedroogd. basilicumgedroogd. oreganogedroogd. 2 eetl. rode wijnazijn. 3 eetl. olijfolie. 100 gr. zwarte olijvenontpit. bakje tuinkers. Ui en knoflook p... bekijk recept »

Hartige Taart Met Courgette, Aardappel En Tomaat

Voor het deeg: 150 g bloem 2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas 85 g boter Voor de vulling: 4 eieren 1 grote courgette (circa 500 g) 2 grote aardappelen (samen circa 300 g) 250 g crème fraîche 200 g versgeraspte jongbelegen... bekijk recept »

Pasta Met Gamba's, Knoflook, Tomaat En Rucola

4 gamba'sgepeld en schoongemaakt ca. 125 gram ongekookte spaghetti 2 tenen knoflookfijngesneden of geperst 3-4 zongedroogde tomatenop olie of zelfgemaaktof de gedroogde geweld in water ca. 25 gram rucolaheel grof gesneden peper en zout naar smaa... bekijk recept »

Pagina 52 van 100