Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Soep Van Schelpdieren

500 gr venusschelpen500 gr kokkels150 gr mager rookspek2 uien4 teentjes knoflook1 venkel1 courgette1 groot blik tomatenblokjes5 cl anijslikeur20 cl droge witte wijn40 cl visfumet1 dopje saffraan-gehakte bieslook-gehakte venkelgroen-gehakte peterselie... bekijk recept »

Roti

1kg kipfilet,1kg lamslappen,8 grote vastkokende aardappelen,8 eieren,pond kouseband,1 blik (groot) gepelde tomaat,5 grote zoete uien,4 teentjes knoflook2koffie koppen massala,5 bouillonblokken,theelepel peper1 laurierblaadjeen madame yenette sambal b... bekijk recept »

Duiveltjesvlees

1 kilo varkenspoulet,4 dikke uien,250 gr champignons,sambal naar smaak,12 eetl. tomaten ketchup,10 eetl azijn,10 eetl ketjap manis,2 eetl. br.bastard suiker,pindakaas. Hulpmiddelen Braadketel,kom. HulpmiddelenBraadketel,kom. Voorbereiding Snij de ui... bekijk recept »

Varkensrollade

1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid)zoutpepermosterd1 teentje knoflook1/2 el boter2 uienpaar takjes bladselderij1 dl water Hulpmiddelen Romertopf Hulpmiddelen - Romertopf Voorbereiding Snijd de uien in ringen en snijd of knip de bladselderij fijn. ... bekijk recept »

Rijst Van De Boswachtersvrouw

200 gram rijst -3 eetlepels olijfolie -2 uien -tomatenpuree - 150 gram champignons -4 dl bouillon -50 gram boter of olijfolie 2 eetlepels -50 gram geraspte kaas -150 gram gerookt borstspek Schil de uien en snij ze in julienne.(In reepjes met ... bekijk recept »

Karper Op Zijn Joods

200 g groenten (wortelpeterseliewortelselderijknolprei) 250 g uien 2 laurierblaadjes 4 peperkorrels 3 pimentkorrels 2 l water 800 g karper zout 15 g witte gelatine suiker GARNERING hardgekookt ei (in plakjes) gekookte wortel (in plakjes) een paar tak... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

100 gram Hollandse garnalen 2 grote uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 liter melk 25 gram boter 25 gram bloem 1 eetlepel tomatenpuree 2 visbouillontabeltten peper nootmuskaat 2 eetlepels fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel het tee... bekijk recept »

Portugese Lamsragout

2 kg lamsvlees - 1 dl olijfolie - 5 teentjes knoflook - versgemalen zwarte peper en zout - 3 uien - 1 el paprikapoeder - 2 laurierbladeren - 1 el witte wijnazijn - 1/4 liter droge witte wijn - 1/2 liter vleesbouillon - 8 dunne sneden licht zuurdesemb... bekijk recept »

Perzikenprutje

200 gr. varkenslappensojasausknoflook1/2 l. blik perziken op eigen sap1 grote of 2 kleine uientomatenpuree(scheutje rode wijn)boter Hulpmiddelen Niets bijzonders. Hulpmiddelen - Niets bijzonders. Voorbereiding Snijdt het vlees in stukjes en marineer... bekijk recept »

Latkes

6 aardappelen 2 uien 2 eieren 3 tot 4 el bloem slaolie of "pam" 1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak) evt verse kruiden als variatieb.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst Hulpmiddelen Koekepanpannekoeksmeshouten lepelrasp2 beslagk... bekijk recept »

Pagina 94 van 100