Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Mechelse Koekoek Op Oosterse Wijze

Mechelse koekoek 1 peultjes 100 gr broccoli 1 bosje wortelen 2 jonge uitjes 1 bosje sojascheuten 200 gr arachideolie sojasaus vloeibare honing 1 soeplepel balsamicoazijn 1 koffielepel gevogeltebouillon peper Bereidingswijze Meng in een kom de honin... bekijk recept »

Jagerssaus.

4 Ajuinen100 gr gerookte spekblokjes150 gr champignons2 soeplepels tomatenconcentraat2dl rode wijn1 laurierblad2 kruidnagels1 theelepel kerrieboterpeper en zout. Bereidingswijze Smelt de boter en bak de gesnipperde uien in ongeveer 10 min goudgeel. H... bekijk recept »

Janssons's Frestelse : Gratin Van Aardappel En Ansjovis

7 middelgrote aardappelen - 2 1/2 eetlepel boter - 2 eetlepels arachide-olie - 3 grote uien - 16 platte ansjovisfilets - witte peper - 2 soeplepels droge broodkruimels of paneermeel - 2 eetlepels boterin kleine blokjes gesneden - 1/4 liter slagroom -... bekijk recept »

Hete Rosti

600 gram Rosti1 pond tauge2 tomaten,2 uien1 teentje knoflook400 gram magere varkenslapjes of fricandeausambalzout,peper en ketjap. Voorbereiding Het vlees is blokjes snijdenuien snipperenknoflook uitpersen,tomaten wassen,ontvellen in kokend water en ... bekijk recept »

Irish Stew

1 kg lamsschouder 1 kg aardappel 2 grote uien 1 el parelgerst 450 ml kippebouillon peterselie Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Voorbereiding Verdeel het vlees met een scherp mes in ca. 8 stukken en verwijder het overtollig vet. Schil de... bekijk recept »

Garnalen-Uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 liter melk 25 gr boter 25 gr bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper 100 gr garnalen nootmuskaat 2 el bieslook Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak he... bekijk recept »

Deense Lamsbout In Braadzak.

Lamsbout van ca. 1,5 kilo. 2 uienbol knoflookpeper en zout. Hulpmiddelen Grote braadzak. Hulpmiddelen - Grote braadzak. Voorbereiding Uien schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes hakken. Bereidingswijze De lamsbout inwrijve... bekijk recept »

Epaule D'Agneau Boulangere

Een lamsschouder van 1.5 kgzoutpeper2-3 knoflookteentjes250 gram uien25 gram boter1 el olie1 kg aardappelen3 dl bouillon. voor de garnering versgehakte kruiden zoals peterselie of waterkers. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. het vlees... bekijk recept »

Hongaars Lamszadel

1 lamsrug - paprikapoeder - 150 gram ansjovisfilets - 150 gram boter - 1 teentje knoflook - armagnac - slagroom - 8 kleine tomaatjes - 3 uien - zoutpeper Geef zout en peper over de lamsrug en wrijf ze in met paprikapoeder. Strijk ze in met olie. Leg ... bekijk recept »

Pilau / Pilaf / Pilav Uit Zanzibar

1 theelepel komijnzaad 1 theelepel zwarte peperkorrelsgemalen enkele hele kruidnagels 1 kaneelstokje of 1/2 theelepel kaneelpoeder een paar kardamonzaadjes olie om te bakken enkele teentjes knoflook 1 eetlepel verse gemberin stukjes gesneden 600 gr... bekijk recept »

Pagina 95 van 100