1000 recepten met venkel
250 gr. surimisticks1 dl. witte wijn2 zakjes risotto1 ui1 kleine courgette 1 venkelknol2 eetl. olijfoliezoutpeper10 gr. boter100 gr. geraspte Parrano kaas Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, courgette en venkel circa 3 minuten.Voeg de risott... bekijk recept »
1 eetlepel rozijnen 1 sjalotje 1 kleine venkelknol 1 sinaasappel 1 schaaltje zuurstofarm verpakte regenboog forelfilet (+/- 200 gram) 1 theelepel Provencaalse kruiden zout en peper 2 eetlepels anijslikeur 1 eetlepel kruidenboter. Snijd sjalot... bekijk recept »
1 stronk broccoliin roosjes 1 venkelknolin stukken (hak het venkelgroen fijn en bewaar) 100 gram gorgonzola 3 eetlepels citroenrasp teentje knoflookuitgeperst 3 eetlepels provencaalse kruiden 2 kaiserbroodjes of een klein stokbrood (beide om af te ba... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg1 venkelknol2 middelgrote uien4 (tros)tomaten100 g ontbijtspek2 el gedr. provencaalse kruiden4 eierenscheutje (koffie)melk150 geraspte belegen kaaszout en peper Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan. Bak de spekreepjes ca. 5... bekijk recept »
1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg2 venkels3 tomaten3 soeplepels olijfolie1 teentje knoflook1 blokje vleesbouillonProvencaalse kruidenpeper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Hulpmiddelen Oven Hulpmiddelen - Oven B... bekijk recept »
800 gr. kipfiletszoutvers gemalen witte pepercayennepeper2 venkelknollen 1 1/4 dl. kippenbouillon2 citroenen2 eetl. olijfolieprovencaalse kruiden Pers het sap van 1 citroen en klop het op met de olijfolie en de Provencaalse kruiden. Giet over de kip ... bekijk recept »
-750 g venkelknollen -40 g boter -1/4 l droge witte wijn -250 g tomaten (ontveld en ontpit en in partjes) -zout en vers gemalen witte peper -paprikapoeder en peterselie -verhit de boter en stoof de schijfjes enkele min -giet de wijn erbij en zacht la... bekijk recept »
1 kilo venkel zout boter 1 ? dl melk maizena citroensap. Ontdoe de venkelknollen van harde stukken en bladeren en snijd ze in reepjes. Smoor de groenten in de vooraf verhitte boter, waaraan u wat zout toevoegt. Giet de melk er bij en bind het vo... bekijk recept »
600 gram grote gekookte aardappelenin niet al te dunne plakjes gesneden1 grote of 2 in dunne plakjes gesneden kleinere venkels(ca. 500 gram)zout20 gram zachtgeroerde boter 150 gram tot grove kruimels gehakte Italiaanse salami75 gram fijn geraspte Par... bekijk recept »
Voor de vulling : 1 venkel waaruit het hard gedeelte is verwijderd 1/2 kg mosselen 1 sjalot 1 teentje look gember droge mosselkruiden Hoegaarden Witbier om af te blussen zwarte peper arachideolie om te wokken en om de wontons in te bakken. Ha... bekijk recept »