1000 recepten met venkel
1 eetlepel olijfolie 2 teentjes verse knoflookfijngehakt 1 blik (400 gram) tomatenblokjes zonder zoutuitgelekt (Lidl/Aldi) 2 eetlepels balsamicoazijn 1 rood pepertje 1 venkel 2 gelijke stukken zeewolffiletca. 250 gram Intussen venkel halveren en ... bekijk recept »
3 venkelknollen - zout & peper - 300gr half om half gehakt - 1 kleine uigesnipperd - 1 ei - 2 el paneermeel - 3 el vieux of cognac - 150 gr Appenzeller kaasgeraspt In een pan met weinig water en zout venkel 20 min. koken, afgieten. Oven voorverwarmen... bekijk recept »
1 kg mosselen 1 fijngesneden selderijtakje 1/2 gehakte ui 1 gehakt peterselietakje een weinig dillezaad boter een weinig zeezout peper van de molen 1/2 stronk fijngesneden venkel 4 sjalotten 1/2 teentje geperste knoflook 4 gepelde en ontpitte tomaten... bekijk recept »
1 kilo venkel peper zout boter `150 gram geraspte oude kaas. Ontdoe de venkelknollen van harde stukken en bladeren en snijd ze in reepjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Breng de over in een vergiet en laat ze uitlekken. Leg ze vervolgens in... bekijk recept »
6 kg mosselen 200 gr zeekraal 2 venkelknollen 1 bosje peterselie 2 dl droge vermout 2 el bloem 20 druppels tabasco Boter 2 laurierblaadjes Peper Hulpmiddelen Stomer of stoompan (electrisch of op gas)ovenpannen. Hulpmiddelen - Stomer of stoo... bekijk recept »
Ingredienten: 1 eetl olijfolie 2 rode ponen 6 takjes peterselie 6 takjes venkelgroen 1 klontje boter Garnituur: 2 venkelknollenin repen gesneden 2 eetl creme fraiche (2 eetl Pernod) Venkelgroenkleingesneden Bestrijk 2 ruime stukken aluminiumfolie me... bekijk recept »
4 - 6 venkelknollen 12 plakjes gekookte ham 2 sjalotten 2 eetl. boter 200 gr. camembert 1/8 l venkelvocht 1/8 l room zout peper citroenrasp nootmuskaat cayennepeper De venkelknollen wassen, het groen eraf snijden en bewaren. De knollen halveren/in vi... bekijk recept »
2 zeebaarzen van ongeveer 400 gr - 2 knollen malse venkelknollen - 5 elolijfolie - sap van 2 citroenen - 2 el pastis - el venkelzaad - zout - peper van de molen Hulpmiddelen 1 barbequeschaal Hulpmiddelen - 1 barbequeschaal Voorbereiding Maak twee ... bekijk recept »
1 kg rund- of schapevlees 70 g boter 1 theelepel gemberpoeder 1 mespuntje saffraanpoeder 2 uien 1 teentje knoflook 1 kg venkel azijn 2 tomaten 1/2 bosje peterselie zout Het vlees in grote stukken snijden; uien en knoflook fijnhakken. In een tagine de... bekijk recept »
1 ui, 1 teentje knoflook, 800 gr. kalfslapjes, peper, 1 venkelknol, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 vleesbouillontablet, 1 envelopje saffraan, 1 zakje garneeramandelen baukje, 4 takjes munt, zout. In stoofpan olie verh... bekijk recept »