1000 recepten met venkel
- Olijfolie extra vergin - 140 g goedepittige Italiaanse salami in reepjes - 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden - 1 theelepel venkelzaad - 1 knol venkel gehalveerd en in dunne plakjes - 2 blikken gepelde tomaten van 400 g - 1 gedroogde ... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 50 gr. ongezouten boter 2 gehakte uien 1/2 tl. gemalen witte peper 500 gr. venkelknollen 1,5 l. water 1 tl. zout 150 ml olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij in stukjes 3 grote tomatenontveldontpit en in ... bekijk recept »
- 3 tot 4 knolletjes venkel - 5 tenen knoflook - 1 stengel bleekselderijin stukjes - 4 witvis filetsbv kabeljouwpangatilapia - droge vermouth (Noilly Prat) of droge witte wijn - 1 a 2 takjes dragon - roomboter - zout en zwarte peper uit de molen R... bekijk recept »
2 venkelknollen, 1 blik gepelde tomaten, in stukjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspekHulpmiddelen Kookpanovenschaalgrill Hulpmiddelen - Kookpanovenschaalgrill Voorbereiding Maak de venkelknollen schoon en halveer ze. Bereidingswijze Kook ze i... bekijk recept »
2 kleine venkelknollenin dunne reepjes gesneden 4 dikke plakken oude kaasin reepjes gesneden 1 deciliter Bulgaarse yoghurt citroensap 1 eetlepel fijngehakt venkelgroen peper enkele takjes venkelgroen Meng in een kom de venkel- en kaasreepjes door el... bekijk recept »
1 kleine venkelknol1 sinaasappel1 zakje verse bieslook 25gzeezoutversgemalen peper50g verse roomkaars met kruiden2 forellen1/2 visbouillontablet1dl koksroom. Rest van sinaasappelrasp en bieslook door verse roomkaas mengen. Buikholten van forellen bes... bekijk recept »
1 ui 2 wortelen 4 raapjes 1 courgette 2 venkelknollen 400 gr couscous 1 kg lamsgehakt 1 ei 3 eetl peterselie 2 teentjes knoflook snufje paprikapoeder peper en zout Maak de groenten schoon, snijd ze in kleine blokjes en doe ze onderaan in de stomer. B... bekijk recept »
3 venkelknollen, 3 bosuitjes, 2 eetl. olijfolie, 100 g [verse] rode pesto, 500 g kabeljauwfilet, zout en versgemalen peper, 125 ml creme fraiche of zure room, 50 g [vers geraspte] parmezaanse kaas. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper en leg ... bekijk recept »
5 dl sap van venkelknollen1 dl sinaasappelsap (vers geperst)1 dl citroensap (vers geperst)2 eetlepels groene peperkorrels (ingelegd)1 dl droge witte wijn1 pakje (5 gram) citroenzuur1 pakje (500 gram) geleisuikerzoutversgemalen witte peper Hulpmiddele... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 venkels 2 eetlepels pernod 3 dl room 1 tomaat olijf olie zout peper Kook de schoongemaakte venkels gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen. Laat de mosselen op een hevig vuur opkoken en haal ze nadien uit de schel... bekijk recept »