1000 recepten met venkel
2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 venkelknol met venkelgroen (ca. 250 g) 200 g surimikrab (vlokken of sticks) 2 eetl. olijfolie 200 g garnalen of gepelde rivierkreeftjes 7 dl visbouillon (van tablet) 200 ml kookroom allesbinder of 1 eetl. m... bekijk recept »
[8list]750gr: Venkel (6-8 knollen)[list]40gr: boter[list]2dl:melk[list]3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas[list]2dl: béchamelsaus Smelt de boter en smoor daarin de uitgelekte groente. Giet af en toe wat melk bij en laathet geheel in ongeveer ... bekijk recept »
20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »
20 verse sardienen4 teentjes knoflook4 tomaten1 venkel2 soeplepelsgehakt basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout Snijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de sardienen met ... bekijk recept »
1 venkelknop (ca. 300 g)1 vleestomaat1 groentebouillontablet1 dl garderoom1 anijsblokjewitte peper Voorbereiding Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bereidingsw... bekijk recept »
4 eetl. olijfolie 6 grote uienin halve ringen 4 teentjes knoflookin plakjes 2 eetl. gladde mosterd (dill) 2 ltr runderbouillon 1 laurierblad 1 tak rozemarijn 1 kleine venkelknol 4 sneetjes wit broodzonder korst 250 g geraspte Gruyere kaas Halveer de ... bekijk recept »
25 gram verse gist 1 tl suiker 2 tl zout 0.5 el venkelzaad 500 gram bloem + bloem voor bestuiven 5 el Bertolli extra vergine olijfolie 150 gr salamiin dikke plakken 150 gr zwarte olijvenzonder pit Voorbereiding Los de gist met de suiker op in ca. 1 d... bekijk recept »
2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 venkelknol met venkelgroen (ca. 250 g) 200 g surimikrab (vlokken of sticks) 2 eetl. olijfolie 200 g garnalen 7 dl visbouillon (van tablet) 200 ml kookroom allesbinder of 1 eetl. ma?zena versgemalen peper Verwarm de o... bekijk recept »
1 kleine venkel 6 eetlepels olijfolie zoutversgemalen peper 1 kleine tomaat 1 theelepel chilipoeder 4 eetlepels mayonaise 1 voorgebakken stokbrood 150 g roze gamalen 1 eetlepel fijngehakte peterselie Bereidingswijze Maak de venkel schoon en schaaf of... bekijk recept »
1 kg lamsbout, 2 venkels, 3 tomaten, 3 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 blokje vleesbouillon, Provencaalse kruiden, 2,5 dl water, peper en zout. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 210?C Bereidingswijze Het knoflookteentje in twee snijdener de g... bekijk recept »