1000 recepten met venkel
250 g PLUS Couscous 1 bosje radijs, gewassen, in plakjes 2 stuks venkel, in reepjes 4 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 2 blikjes tonijnstukjes (à 160 g), uitgelekt 3 bosuitjes, in ringetjes1. Bereid de couscous volgens de aanw... bekijk recept »
800 g venkel 80 g belegen, harde geitenkaas 800 g witte bonen uit pot 2 teentjes knoflook olijfolie 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 400 g verse spinazie 75 g veldsla1. Rasp de harde geitenkaas, snijd de knoflookteentjes fijn. 2. Verwarm de... bekijk recept »
4 forellen1 venkel2 tomaten2 citroenenolijfolie50 gr. boter1 eetlepel(anijs)pastispeper en zoutBereidingswijze: Snij 1 kant open en was de forellen van binnen en buiten en droog ze af. Snij venkel in reepjes(bewaar het groen)en de tomaten in schijfje... bekijk recept »
300 gram roodbaars1 kleine ui1 citroen1 teentje knoflook1 theelepel djintan1 theelepel paprikapoederhalve theelepel cayennepeperhalve theelepel koenjitbeetje zoutwat olie1 eetlepel verse koriander1 venkelknol15 gram boter Maak de venkel schoon en sni... bekijk recept »
1 ui 400 gr venkel 1 eetlepel boter 2 eetlepels hazelnootolie Zout Peper 75 gr blanke hazelnoten 2 vellen fyllodeeg 200 gr kwartelfilet 1 pot gevogeltefond 4 eetlepels medium sherry Worcestershiresaus Pel de ui en hak hem fijn Snijd het fijne groen ... bekijk recept »
150 g witte of -kastanje champignons 200 g shii-take 150 g oesterzwammen 1 pot rundvleesbouillon 1 vanillestokje 1 kleine venkelknol 1 el Pernod Ricard of Pastis 100 g boerenschouderhamin blokjes 1 dl slagroom 10 sprieten bieslookfijn gesneden Bere... bekijk recept »
600 gram visfilebijvoorbeeld heilbot of zalm 4 eetlepels olijfolie zout en vers gemalen peper citroensap 2 sjalottengrof gesneden 1 teentje knoflookgeklet 1 afgestreken eetlepel suiker 2 venkelknollenschoongemaakt en in plakken gesneden 1 dl witte w... bekijk recept »
1 bak verse mosselen a 2 kilo 1 teentje knoflook 1 venkel a 350 g 2 el olijfolie 100 g spekblokjes 1 tl gedroogde dragon halve dl noilly prat (slijter) Ciabattabrood Tafelsauzen van calve Hulpmiddelen Mosselpan of grote pan Keukenpapier H... bekijk recept »
Per persoon 160 g zuiglam. Voor de fondue van venkel en truffel: 250 gram venkelragfijn gesneden olijfolie 1/2 dl witte wijn 1 dl gevogeltefond (fond de volaille) circa 10 gram truffelfijngehakt. voor de boerenkaasfondue: 1 klein sjalotjefijngesneden... bekijk recept »
1 kg aardappelen 600 g venkel 5 el vloeibare margarine 4 blinde vinken 2 tl tijm 1 Knorr Sausketeltje Intens 1. Was de aardappels en kook ze in de schil in een laag water in ca. 20 min. gaar. Afgieten. 2. Pluk ondertussen het fijne groen van de ve... bekijk recept »