1000 recepten met venkel
6 eetl. olijfolie2 venkelknollen, in dunne plakkenzoutversgemalen peper4 vleestomaten, in kleine blokjes1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 g ricotta12 geribbelde lasagnebladen3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld75 g geraspte Parmezaa... bekijk recept »
1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »
1 kleine venkelknol met groen1 citroen125 g boterzout4 mooie eikenbladen of boterslabladeren12 plakken gebraden rosbief (vleeswaren)4 sneetjes witbrood, zonder korst, licht geroosterdplasticfolie1. Snijd de venkel in stukken. Verwijder de wortelaanze... bekijk recept »
3 middelgrote venkelknollen4 enkele kipfiletszout en versgemalen peper4 plakken coburgerham of serranoham3 takjes dragon, alleen de blaadjes of 1 theel. gedroogd2 sjalotjes, gesnipperd3 eetl. witte (wijn)azijn3 eetl. witte wijn3 eidooiers2 eetl. olij... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 venkelknol, in dunne plakjes, loof apartmespuntje cayennepeper of paprikapoeder2 tomatenblokjes op sap (2 blikken)400 g spaghettizout2 blikjes tonijn, uitgelekt2 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie1. Verhit d... bekijk recept »
zout en versgemalen peper2 venkelknollen3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes300 g spaghetti1 theel. gedroogde dragon1 theel. rasp van een schoongeboende citroen200 g gerookte zalm (Vismarine), in dunne repen1. Breng een grote pan water me... bekijk recept »
2 grote venkelknollenzout50 g boter2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd1 rode paprika, in blokjes1 kleine prei, in ringetjes150 g snelkookrijst1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd1 groentebouillontablet200 ml sinaasappelsap... bekijk recept »
voor de dressing:100 ml yoghurt (Melkan)1 eetl. olijfolie1 theel. mosterd1 theel. honing1-2 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper1 eetl. citroensap1 komkommer1 venkelknol1 blikje kikkererwten (400 g)bosje verse dille1. Klop de yoghurt met d... bekijk recept »
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eetl. paneermeel500 g venkel, in smalle reepjes125 g crème fraîche (Melkan)zoutversgemalen peper3 eieren1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)1 eetl. gehakte peterselie2 blikjes zalm (ca. 40... bekijk recept »
600 g witvisfilet (tilapia, pangasius, kabeljauw)1 citroen, geperst4 eetl. bloem5 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct100 ml visbouillon of witte wijn2 eetl. kappertjes(mespuntje suiker)voor de gegratineerde venkel:2-3 venkelknollen (ca. 700 g)zou... bekijk recept »