Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Venkel salade met scampi

1 knol venkel 200 g scampi 1 stuk sinaasappel 1 snuifje zout 1 snuifje Santa Maria Seafood & fish molen: safraan, limoen, venkel, peper en dille 1 lepel rode wijn azijn 3 lepels olijfolie 1. Gaar de scampi's in de magnetron. +/- 6 minuten2. Doe e... bekijk recept »

Zalmquiche met venkel en tuinkruiden

150 gram Kruimige aardappels, geschild, in blokjes225 gram bloem, gezeefd om te bestuiven1 theelepel kerriepoeder100 gram boter, in blokjes1 ei, losgekloptvoor de vulling:1 venkelknol, in smalle repen1 blikje (rode) zalm (ca. 400 g), uitgelekt en sc... bekijk recept »

Drumsticks met sjalotjes en venkel

8 drumsticks6 teentje knoflook gepeld en gehalveerd200 gram sjalotjes gepeld, in vieren7 eetlepel olijfolie2 eetlepel citroensap2 venkelknollen (ca. 500 g), in partjes, venkelgroen apart600 gram vastkokende aardappels met schil, in parten200 millilit... bekijk recept »

Gestoofde venkel met pancetta en cranberry's

1. Snijd 500 gram venkel (circa 3 venkelknollen) in repen van 2 cm breed. Kook met 100 gram gedroogde cranberry's (of blanke rozijnen) circa 10 minuten in water met zout. Bak 100 gram pancetta, in repen, zachtjes uit in een hete koekenof hapjespan. V... bekijk recept »

Vissticks op venkel met pastinaakchips

6 eetlepel vloeibaar bakproduct of arachideolie2 venkelknollen in ringen200 milliliter gezeefde tomaten1 theelepel gedroogde tijm of italiaanse kruiden10 vissticks diepvriesolie om te frituren2 pastinaken geschild1. Verhit de helft van het bakproduct... bekijk recept »

Pasta met vis en venkel

2 eetlepels pijnboom- of zonnebloempitten300 gram pasta (penne of fusilli)1 venkelknol, in reepjes3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd2 eetlepels blanke rozijnen1 blikje ansjovisfilets2 blikjes sardines1 eetlepels gehakte (platte) peterselie1 citroe... bekijk recept »

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

3 venkelknollen, in dikke plakken4 eetlepels olijfolie2 eetlepels kappertjes, afgespoeld2 eetlepels (Griekse) olijven, eventueel zonder pit en in plakjesenkele druppels citroensap2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd1 bosje dille of kervel, gr... bekijk recept »

Tagliatelle met paprika, venkel en salami

2 eetlepels olijfolie200 gram salami, in reepjes2 venkelknollen, in blokjes of ringen1 groene, gele en rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes2 teentjes knoflook, in dunne plakjes1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 g)500 gram koelverse tagliatelle... bekijk recept »

Visschotel met venkel en witbier

3 eetlepels olijfolie1 ui, in halve ringen2 kleine venkelknollen, in halve dunne ringen4 teentjes knoflook, in plakjesmespunt saffraanrasp van 1/2 citroen1 kilogram mosselen, gespoeld en gesorteerd1 flesje witbier500 gram stevige visfilet, in gro... bekijk recept »

Risotto met venkel en blauwe kaas

3 eetlepels olijfolie1 ui, fijngesnipperd2 venkelknollen2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theelepel gedroogde dragon300 gram risottorijst100 milliliter droge witte wijn500 milliliter hete groentebouillon1 eetlepel olie1 eetlepel koude boter100 gram bl... bekijk recept »

Pagina 55 van 100