Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

KIP MET VENKEL

800 GR kipfilets zout , vers gemalen witte peper 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen 1/8 l kippenbouillon 2 citroenen 2 EL groene olijfolie 1 snuifje Provençaalse kruiden1. Maak de venkel schoon en snijd hem in repen. Verdeel de kipfilets ... bekijk recept »

Gepocheerd hoeve-ei met gekaramelliseerde venkel

2 kleine venkelbollen 4 grote zeer verse hoeve-eieren 1 el kappertjes 6 anjovisfilets 2 el Solo Vloeibaar 2 el olijfolie sap van 1 citroen peper van de molen zeezout 2 takjes platte peterselie 1 flinke scheut azijn1. Maak de venkelbollen schoon en ... bekijk recept »

Salade van rauwe venkel met gegrilde geitenkaas

zout 100 g rucola of veldsla 2 eetlepels Solo Vloeibaar 2 knollen venkel citroen 8 eetlepels Bertolli Extra Vergine 200 g zachte geitenkaas 3 eetlepels vloeibare honing 1 handje zwarte olijven paar walnoten peper 1. Was de venkel grondig. 2. Ve... bekijk recept »

geitenkaastaart met venkel en pistachenoten

1 bodem van bladerdeeg of brokkeldeeg 20 to 30 st pistachenoten 1 st venkel 125 ml room 3 st eieren 250 gr geitenkaas(droge is best te verwerken maar die met bebloemde korst mag ook) 1 scheutje pastis,rciard, of ouzo1. oven op 220° voorverwarmen 2. -... bekijk recept »

Appelquiche met venkel en parmezaan

1 groot vel bladerdeeg 2 appels 1 venkel 3 eieren 1,5 dl room 100 g gemalen parmezaanse kaas 1 nootje boter zout witte peper 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel en snij hem in fijne plakjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis e... bekijk recept »

Ragout van venkel

2 venkelknollen 1 aubergine 1 ui 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 4 tomaten 4 ansjovisfilets uit blik 1 el fijngehakte platte peterselie olijfolie peper en zout 1. Snijd de gepelde ui in grove stukken. Snijd de groene stukken en de onderzijd... bekijk recept »

Gebakken venkel met tijm en Parmezaan

3 venkelknollen gehalveerd 1 el zachte boter zout en peper 100 gr parmezaanse kaas geraspt 6 takjes tijm 1. Verwarm oven op 225 graden.Kook in zout water de venkel tot ze zacht is (15 minuten)Giet af en laat uitlekken met de platte kant op keukenpa... bekijk recept »

Honingtomaten met gestoofde venkel.

1 grote venkel 400 gr *** Honingtomaten®, fijn gesneden 125 ml witte wijn 1 ui fijn gesneden 1 el olijfolie 2 teen knoflook fijngesneden peper en zout 1. Snijd de venkel in de lengte, zodat er 6 schijfjes ontstaan. Verhit de olijfolie in een grote... bekijk recept »

Venkel-tomaat-quiche

1 pak bladerdeeg (rond) 1 venkel 20 tapastomaatjes 3-4 (zon)gedroogde tomaten, gevuld met kruidenkaas 100 g geraspte mozarella 3 eieren 250 ml sojaroom vetstof mix van italiaanse kruiden peper 1. Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste blad... bekijk recept »

VENKEL GEGRATINEERD

300 gram venkel 200 gram champignons in plakjes 1 rode ui, gesnipperd 100 gram kaas geraspt scheutje wijn of cognac 1 eetl ahornsiroop tijm, zout en peper 200 ml kippenbouillon olie1. Ui fruiten 2. Champignons toevoegen en meebakken tot champign... bekijk recept »

Pagina 54 van 100