Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Ovenschotel van venkel

2 venkelknollen 600 gram aardappelschijfjes 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 4 eetlepels Bertolli Gentile extra vergine olijfolie 4 stukken kabeljauwfilet 1 citroen in parten Voor de kaas-kruidenkorst: 2 eetlepels crème fraîche 6 eetlepels ... bekijk recept »

Zwaardvis in een stoofpotje met venkel en olijf

2 knollen venkel 1 flinke eetlepel gedroogde oregano 4 moten zwaardvis 1 citroen 150 gr ontpitte zwarte olijven 1 glas droge witte wijn 1 dikke ui 2 teentjes look 1 liter passata van goede kwaliteit 1 vers rood pepertje 8 middelgrote vastkoke... bekijk recept »

VISSTOOFPOTJE MET VENKEL EN AARDAPPELEN

•400 g “Plate de Florenville” aardappelen (nettogewicht, geschild) •500 g pangasiusfilets •1 l water •1 venkelknol •2 tomaten •200 g diepgevroren erwtjes •2 visbouillonblokjes •1 dopje saffraanpoeder PEPER EN ZOUT 1. 1.Doe de geschilde en in... bekijk recept »

Vispakketjes met venkel en citroen

2 venkelknolletjes 1 citroen 2 el vloeibare margarine 1 Knorr Bouillonketeltje Vis 4 stukjes pangasiusfilet van 35 g 4 stukjes zalm van 35 g 4 grote ongekookte gepelde gamba's 8 el slagroom Extra: 4 velletjes vetvrij papier of aluminiumfoli... bekijk recept »

Ovenschotel uit de zee met venkel, tomaat

1 grote rode ui gesnipperd 1 teen knoflook fijn gesneden 3 venkelknollen 2 tomaten 1 prei in halve ringetjes 50 gr bloem 40 gr boter 500 ml melk 650 gr kabeljauwfilet 4 takjes dille fijngesneden 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes 1 citro... bekijk recept »

Zeewolf met venkel

Voor de papilotte: 500 g zeewolffilet in 4 gelijke porties 1 venkelknol 1 bakje lamsoor Solo Vloeibaar 1 -2 tl venkelzaad 1 scheutje Pastis 1 limoen Voor het kruidenslaatje: 1 bakje waterkers 1 handvol verse dragonblaadjes 1 handvol verse mun... bekijk recept »

Romig minisoepje van venkel met gerookte zalm

1 kleine venkelknol 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1 el citroensap 100 ml light room peper 1 klein plakje gerookte zalm 50 g zalmeitjes1. Houd wat venkelgroen apart en snijd de venkel in stukjes. Breng de venkel in ½ l water met het bouillonke... bekijk recept »

Coquilles met saffraan-hollandaisesaus

1 venkelknol met fijn groen eraan 12 schoongemaakte coquilles 0.5 g (paar draadjes) saffraan 3 el Solo Vloeibaar 1 zakje kant en klare Knorr Hollandaisesaus met witte wijn 1. Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de ve... bekijk recept »

gemarineerde tonijn met venkel en lente-ui

400 gr verse tonijn 1 bosje lenteuitjes 1 venkel 1 limoen voor de marinade 1/2 dl soja gember geraspt of in poeder wasabi 4 plukjes scheuten (prei, luzerne) 1 el sesamzaad 1. snij de tonijn in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade. marin... bekijk recept »

Zalm met venkel

3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels Solo Vloeibaar 4 stukken verse zalm van ongeveer 100 g 1 dl witte wijn1. Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel.2. Snij de dille fijn.3. Bak de venkel eventjes in een pan in de vloei... bekijk recept »

Pagina 52 van 100