1000 recepten met venkel
2 uien 8 takjes tijm 200 g magere runderlappen 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g) 150 g jonge wortelen 2 tl 2 acai poeder 200 g venkel (met groen) 50 g gewelde abrikozen 150 g zilvervliesrijst 1 tl 1 mosterd 1. Pel en snijd de uien in partje... bekijk recept »
1 kropsalade 24 gekookte mosselen 2 stuks venkel 50 g Solo 2 dl kookvocht van de mosselen 1 scheutje Ricard 100 g Solo zout en peper 1 takje gehakte dille 1. Neem de blaadjes van de kropsalade en kook ze kort in kokend water.2. Leg ze meteen i... bekijk recept »
4 moten zalm 1 grote venkel 150 ml visbouillon 150 ml droge witte wijn 1 soeplepel solo 1 soeplepel bloem 50 ml room peper&zout1. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dikke plakken. Doe de plakken venkel met wat zout in een pan met ruim wate... bekijk recept »
2 venkelknollen 4 kabeljauwfilets 4 schijfjes citroen 2 soeplepels fijngehakte peterselie 4 eieren olijfolie peper&zout nootmuskaat 1. De eieren hard koken (10 min), pellen en pletten met een vork. Kruiden met peper&zout en nootmuskaat en menge... bekijk recept »
2 knol venkel 20 jumbo party scampi1. Bak de scampi in olijfolie in wok. laat uitlekken. Snij venkel in stukken en laat stoven in olie in wok. Voeg room, curry en knorrkuipje toe.Scampi toevoegen.Voeg Pernod toe en flambeer.2. Met aardappel of puree... bekijk recept »
200g verse zalm 1 el gedroogde roze peper peper en zout 1 limoen 1el honing 1 kwart venkel 1tl gesneden platte peterselie 1. snij de vis in kleine blokjes. Maak een vinaigrette op basis van het limoensap, de roze pepertjes, de honing en de pete... bekijk recept »
300 gr zalmhaasje 300 gr kabeljauwhaasje 6 wortelen 2 venkelknollen 1 limoen (sap) 500 gr krielaardappelen 2 dl room 1 dl droge witte wijn 3 el pastis 2 el olijolie platte peterselie peper&zout1. Besprenkel de vis met het limoensap. Was de kriel... bekijk recept »
4 schoongemaakte forellen 3 venkelknollen 3 sjalotten, fijn gesnipperd 14 blaadjes salie (6 grofgehakt) 6 el balsamico-azijn 4 el notenolie olijfolie peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Schil de venkelknollen en snij in partjes, s... bekijk recept »
4 kg mosselen 2 venkelknollen 2 rode pepertjes 1 teentje look peper 4 el gesnipperde peterselie olijfolie 1 dl pastis1. Snij de venkel en de pepertjes grof en snipper de look. Stoof alles in wat olijfolie tot de venkel beetgaar is. Voeg de gew... bekijk recept »
4 zalmhaasjes 1 venkel 1 courgette 2 rode uien 100 g zeekraal 20 cl witte wijn 1 el grof gemalen gemengde peperbolletjes zeezout 4 el olijfolie 4 vellen aluminiumfolie1. Snijd de venkel, courgette en rode ui in dunne plakjes.2. Blancheer kort de zeek... bekijk recept »